Ipak neće biti dovoljno za dva velika projekta

Proračun grada Zaboka u 2023. godini iznosi 12,83 milijuna eura 

Objavljeno: 15.12.2022. zagorjeinternational

Proračun Grada Zaboka za 2023. godinu iznosi 12.830.000 eura, a usvojen je većinom glasova na sjednici Gradskog vijeća održanoj u srijedu. 

Gradonačelnik Ivan Hanžek je za Radio Stubicu rekao da u proračun za iduću godinu nisu uvršteni projekti poput izgradnje podvožnjaka i nadvožnjaka u Zaboku, tako da će se on svakako morati mijenjati rebalansom, a natječaji za ta dva navedena projekta trebali bi biti raspisani u ožujku, na razini države.

Također, komentirao je i nezavidnu situaciju mnogih lokalnih jedinica vezanu uz financiranje vrtića, a kako je rekao, Grad neće doći na rub egzistencije, no sužen mu je prostor u kojem može djelovati. Isto tako, prihvaćeni su amandmani oporbenih vijećnika Sadaića i Ivančića da grad sufinancira boravak djece i u drugim vrtićima u jednakom omjeru kao i u zabočkom vrtiću, ako u njemu nema dovoljno mjesta za svu djecu s područja Zaboka.

Inače, prilikom izglasavanja proračuna, trojica HDZ-ovih vijećnika i dvoje nezavisnih su ostali suzdržani, odnosno, podržali su samo neke programe. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba