Načelnik Bednje Damir Poljak o preko 230 milijuna eura 'teškoj' županijskoj kasi:

“Proračun je usmjeren na dobrobit svih građana Varaždinske županije, a posebno je važan za razvoj zapadnog dijela jer će građanima približiti centar županije”

Objavljeno: 14.12.2022. zagorjeinternational

Proračun Varaždinske županije za iduću godinu usvojen je 29. studenoga, a njegova je vrijednost veća od 230 milijuna eura. Za Sjeverni.info je proračun komentirao i načelnik Bednja Damir Poljak, ujedno i potpredsjednik županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice.

Kako je rekao, proračun je usmjeren na dobrobit svih građana Varaždinske županije, ali je jednako tako dobar dio projekata usmjeren i na razvoj i prosperitet zapadnog dijela županije kamo spada i općina Bednja. Posebno je naglasio važnost izgradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava koja će se zatim granati ili prema Trakošćanu ili prema Svetom Ivanu Zelina

– Vidjet će se hoće li krak ići prema Trakošćanu, što ja od srca želim, zbog razvoja turizma u Trakošćanu – dodao je načelnik Poljak. 

Spomenuti je projekt u završnoj fazi i za njega je raspisana javna nabava, a donijet će benefite mnogima jer će skratiti vrijeme putovanja i tako svima približiti središte županije, Varaždin. 

Poljak je posebno istaknuo i dio proračuna namijenjen školstvu i vrtićima.

– Moram spomenuti i vrtiće koji su izuzetno važni, pogotovo za Ivanec. Dogradnja škole u Ivancu, obećavana je dugi niz godina, međutim nije postojala volja ili znanje ili nešto što je možda nama nedokučivo i nerazumljivo. U ovom proračunu i planovima to će napokon biti realizirano i doprinijet će građanima Ivanca, ali i svim okolnim mjestima koja gravitiraju prema Ivancu, uvjete i preduvjete za kvalitetniji život – rekao je Poljak za Sjeverni.info.

Pohvale je uputio i županu Anđelku Stričaku.

– Naš župan je čovjek koji je i u kampanji obilazio sva mjesta, a to radi i sada. Važan mu je svaki čovjek i tu je njegova veličina i širina. Također, jedna velika snaga i dobrobit za sve naše mještane općina i gradova upravo je ta dobra koordinacija našeg župana i naše Vlade koja je dala preduvjete da mi u jedinicama lokalne samouprave možemo aplicirati na projekte, a u konačnici i ispregovarati s Europskom unijom i dobiti novac iz europskih fondova – naglasio je načelnik Poljak te dodao da je u svemu tome neupitna i važnost dobre koordinacije između župana i čelnika lokalne samouprave. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba