Za projekt “Citycircle”

Grad Varaždin i Razvojna agencija Sjever – DAN primili prestižnu nagradu “Žuti okvir” za održivi razvoj, znanost i obrazovanje

Objavljeno: 14.12.2022. zagorjeinternational

Gradu Varaždinu i Razvojnoj agenciji Sjever – DAN u ponedjeljak je, na svečanosti u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu, dodijeljena nagrada “Žuti okvir” koju su u ime Grada i agencije primili Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti i Željko Bedeković, ravnatelj Razvojne agencije Sjever DAN.

Riječ je o prestižnoj nagradi za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koju u sklopu projekta “Održiva Hrvatska” dodjeljuju časopis ‘National Geographic Hrvatska’ i tvrtka ‘Adria Media Zagreb’. 

Grad Varaždin je bio nominiran unutar kategorije održivog razvoja Globalnim partnerstvom do ciljeva za Projekt “Citycircle” zajedno s razvojnom agencijom Sjever – DAN.   

Projekt  “Citycircle – središta kružnog gospodarstva u perifernim urbanim centrima Srednje Europe” bio je ukupne vrijednosti 2,01 milijuna eura, od čega je 85 posto bilo sufinancirano iz programa Europske unije “Interreg Središnja Europa“. Projekt je okupio deset partnera iz čak šest europskih država država, a njegov je cilj bio uspostava centra kružne ekonomije u obliku digitalne platforme koja će povezati i spajati dionike. Dionici projekta putem tog sustava na jednostavan način mogu uvidjeti kome njihov otpad može biti sirovina, što u konačnici  rezultira smanjenjem količine komunalnog otpada i povećanje njegove iskorištenosti kao sekundarne sirovine.

Nagrada “Žuti okvir” dodjeljivala se po četvrti puta, a o njenoj dodjeli odlučivao je ocjenjivački sud. Kako navode organizatori, u 17 kategorija, ciljeva održivog razvoja, kako su ih definirali Ujedinjeni narodi, traže se oni koji u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti, razvoju zemlje znanja, zaštiti okoliša i ljudskih vrijednosti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba