U tijeku je obnova PŠ Gorjakovo

“Radovi idu po planu – svi čekamo tren kada će se djeca moći vratiti natrag u svoju školu“

Objavljeno: 07.12.2022. zagorjeinternational

U tijeku su radovi na obnovi Područne škole Gorjakovo, čiji se završetak očekuje kroz četiri mjeseca, a tijekom obilaska krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je rekao da Županija u radovima sudjeluje s 428.000 kuna, dodavši da je je to dokaz da Županija promišlja kako zadržati ljude na područjima u kojima žive.

 -Ovo je jedan natprosječno aktivan mjesni odbor i zajednica koja u suradnji s Gradom i gradonačelnikom promišlja o sadašnjosti i budućnosti i sve aktivnosti su vezane uz određeni cilj, imaju jasni koncept i u takvoj sredini je obaveza ulagati. Mi smo samo produžena ruka onog što oni rade svakodnevno. Sam podatak da ćemo u vrlo kratkom vremenu za 100 posto povećati broj učenika u osnovnoj školi opravdava ovakvu investiciju u ovako maloj sredini. Veselim se što radovi idu po planu, bit će gotovi na vrijeme i čekamo svi zajedno tren kada će se djeca moći vratiti natrag u svoju školu – kazao je Kolar.

Povećani natalitet

Na investiciji je zahvalio gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj kazavši da smatra da je ulaganje u obrazovanje uvijek najbolje ulaganje.

 -Mislim da smo to dokazali zajedno sa Županijom kroz ulaganje u naše školske ustanove i predškolski odgoj. Ovo je pokazatelj da brinemo o našim mjesnim odborima i da želimo ravnomjerno razvijati kompletnu Pregradu. Prije dvije godine ovdje u Gorjakovom smo obnovili školsko igralište, onda smo obećali da ćemo krenuti u obnovu područne škole i drago mi je da se to sad realizira. Bilježimo u zadnje vrijeme povećani natalitet ovdje, doseljavanje mladih obitelji, stoga vrijedi ulagati i u ovakva seoska područja, važno je da se ovdje održi život, a na nama je odgovornost da onda osiguramo ulaganje u obrazovanje, komunalnu infrastrukturu i sve što je neophodno da bi ljudi ovdje ostajali živjeti – kazao je Vešligaj.

724.528 kuna

Pročelnica županijskog upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar istaknula je da je izvođač radova tvrtka Kunagora iz Pregrade, a ugovor je sklopljen na 724.528 kuna, dodavši da je projekt sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300.000 kuna. Ravnateljica OŠ Janka Leskovara Pregrada Zdravka Žiger rekla je da je PŠ Gorjakovo izgrađena 1964. godine kao montažna zgrada.

-Školu trenutno pohađa osam učenika u dva razredna odjela, koji su sada preseljeni u Područnu školu Stipernica te se voze svaki dan. Nastava se odvija u dvije smjene, imamo dvije učiteljice, spremačicu koja je i kuharica i jako smo zahvalni Županiji jer je bilo već nužno obnoviti zgradu – kazala je Žiger.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba