U Vatrogasnom domu DVD-a Lučelnica održana 38. sjednica Skupštine VZ KZŽ

“U kontinentalnom dijelu, vatrogastvo je uvijek bilo vrlo dobro organizirano, no uvijek treba težiti boljem”

Objavljeno: 03.12.2022. zagorjeinternational

U Vatrogasnom domu DVD-a Lučelnica u petak je održana 38. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije – radi se o planskoj skupštini, na kojoj se krajem godine, prema zakonskim propisima donose plan rada i financijski plan za sljedeću godinu.

Nakon odabira radnih tijela, prihvaćena je i prva izmjena financijskog plana za ovu godinu, izmjeni se pristupilo zbog usklađivanja prihodovne i rashodovne strane Financijskog plana VZ KZŽ za 2022.godinu. Planira se ukupno 1.589.380 kuna prihoda što je za 25.151 kuna ili 1,61 posto više u odnosu na prethodni plan koji iznosi 1.564.229 kuna. Također se planiraju rashodi u iznosu od 1.602.004 kuna što je za 87.775,00 kuna ili 5,80 posto više u odnosu na prethodni plan koji iznosi 1.514.229 kuna.

Jednoglasno su prihvaćeni i Plan rada te Financijski plan za iduću godinu koje je obrazložio predsjednik Stjepan Skuliber.

-U prihodovnoj strani baza je ova 2022. godina. Planirana sredstva za 2023. godinu za potrebe VZKZŽ iznose ukupno 197.197 eura. U rashodovnoj strani značajna sredstva planiraju se za daljnje uređenje Kampa Fažana, sufinanciranja nabave vozila, sufinanciranje uređenja vatrogasnih spremišta i nabava vatrogasne opreme, sufinanciranja vatrogasnih natjecanja, osposobljavanja, sufinanciranje obljetnica, osposobljavanje vozača za “C“ kategoriju i drugo. U planu rada, planirane su brojne aktivnosti podijeljene na cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad s mladima, te Promidžba, informiranje i manifestacije – pojasnio je.

Članovima Skupštine obratio se domaćin predsjednik DVD-a Lučelnica Nedjeljko Babić koji je predstavio 90 godina rada i djelovanja društva, a gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek u ime Grada je pozdravio nazočne i zahvalio vatrogascima na trudu i zalaganju u obavljaju svakodnevnih zadaća.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar čestitao je na uspješnom radu, naglasivši da je u kontinentalnom dijelu vatrogastvo uvijek bilo vrlo dobro organizirano, ističući da uvijek treba težiti boljem što se u Krapinsko-zagorskoj županiji i radi. Kazao je da se ulažu značajna sredstva u školovanje i opremanje profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, istaknuvši da Županija to planira i u sljedećem razdoblju, naglasivši potrebu da se vatrogasne organizacije aktivno uključe u prijave na EU projekte koji će biti na raspolaganju u sljedećim godinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba