DONJA STUBICA: Jednoglasno usvojen proračun za 2023. godinu - evo koliko iznosi

Skočila cijena vrtića, a od projekata u idućoj godini, najviše je onih vezanih uz obnovu od potresa

Objavljeno: 01.12.2022. zagorjeinternational

Proračun grada Donja Stubica za 2023. godinu, bez proračunskih korisnika, iznosi 32,5 milijuna kuna, a isti su jednoglasno usvojili članovi Gradskog vijeća u srijedu navečer, javlja Radio Stubica. U istom su iznosu planirani i rashodi, a iz prethodnih je godina preneseno milijun i pol kuna. 

Kako je rekao gradonačelnik Nikola Gospočić, uz manje komunalne akcije, glavnina aktivnosti planira se u okviru radova iz Fonda solidarnosti. 

Planiraju se tako sanacije 12 dionica cesta, sanacije brojnih objekata među kojima su dvorac Stubički Golubovec, zgrada Pučkog učilišta, Fellerova zgrada te zgrada bivšeg Caritasa, a svi navedeni radovi moraju biti gotovi do kraja nadolazećeg lipnja.  

Uz to, u planu su i radovi na lokalnim cestama, gradnji nogostupa, a tu je rekonstrukcija zgrade mrtvačnice. 

Od ostalih važnih stavki, donesena je i odluka o povećanju ekonomske cijene dječjeg vrtića s dosadašnjih 2250 kuna na 2500 kuna, a omjer u postocima ostaje isti, odnosno, roditelji će ga plaćati 100 kuna više. Cijena će sada biti 1000 kuna za prvo dijete (Grad pokriva 1500 kuna), za drugo dijete grad sufinancira 20 posto više, a za treće je vrtić besplatan. 

Gospočić je dodao da ni ova cijena vrtića vjerojatno neće biti dovoljna za pokrivanje svih njegovih troškova, te će se razlika morati pokrivati iz gradskog proračuna. 

Foto: Radio Stubica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba