POKLON GRADA VARAŽDINA: Dom zdravlja Varaždinske županije opremljeniji za još jedan AVD uređaj

“Imamo zajednički cilj, podizanje standarda u zdravstvu da svi žitelji Varaždinske županije imaju kvalitetnu zdravstvu skrb”

Objavljeno: 01.12.2022. zagorjeinternational

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec prisustvovala je uručenju AVD uređaja kojeg je Grad Varaždin poklonio Domu zdravlja Varaždinske županije. Uređaj je ravnatelju Doma zdravlja Jurici Veroneku uručio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, a riječ je o suvremenom uređaju, kupljenom sredstvima iz gradskog proračuna, koji pravilnom primjenom uvelike povećava stopu preživljavanja osoba kod iznenadnog srčanog zastoja.

– Ovom donacijom Dom zdravlja Varaždinske županije postao je opremljeniji za još jedan AVD uređaj. Postavili smo ga na najfrekventnije mjesto kako bi bio dostupan svima, odnosno kako bi bio na raspolaganju svima onima koji se zateknu u samom prostoru, ali i izvan njega. Prednost ovdje je što će pomoć unesrećenoj osobi, uz AVD uređaj moći pružiti i educirani, zdravstveni djelatnici jer svi znamo da ta rana defibrilacija značajno omogućava preživljavanje i to nam je bila nit vodilja – rekao je ravnatelj Veronek istaknuvši kako imaju dobru suradnju s jedinicama lokalne samouprave.

– Ovo je osamnaesti takav uređaj koji postoji u Varaždinu. Čim se otvara povezuje se u mrežu te dolazi i hitna pomoć. Mi surađujemo s Domom zdravlja i na druge načine, poput nabave kreveta za palijativnu skrb. Sljedeće godine planiramo opremiti devet patronažnih sestri s digitalnim tlakomjerima, oksimetrima i priborom za mjerenje masnoće i šećera u krvi. One bi organizirano obišle svih šesnaest mjesnih odbora u više navrata kako bi djelovale preventivno vezano uz bolesti vezane uz povišeni tlak, te povećanje masnoća i šećera u krvi – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Zamjenica župana Silvija Zagorec zahvalila se gradonačelniku Bosilju i Gradu Varaždinu što su prepoznali potrebu za doniranjem AVD uređaja Domu zdravlja Varaždinske županije.

– Tom podrškom pokazujemo da imamo zajednički cilj, a to je podizanje standarda u zdravstvu, odnosno želimo učiniti maksimalno što možemo, a da pacijenti, građani i građanke Varaždina i svi žitelji Varaždinske županije imaju kvalitetu zdravstvu skrb. Zahvaljujem svima, bilo da su predstavnici jedinica lokalne samouprave, sponzori, donatori, predstavnici ministarstva jer samo zajedničkim snagama možemo našu zdravstvenu skrb učiniti kvalitetnijom i dostupnijom svim našim građanima – izjavila je Zagorec.

Svečanosti uručenja  nazočile su županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, varaždinska pedijatrica Mirjana Kolarek-Karakaš te Nataša Dumbović, koordinatorica palijativne skrbi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba