POBIJEDIMO HRVOJEV TUMOR ZAJEDNO: ˝Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj˝

TISUĆE LJUDI – JEDNO SRCE: Nakon vikend druženja, slijedi predstava humanitarnog karaktera ‘Otac i sin’

Objavljeno: 22.11.2022.

Hrvoje, 35-godišnjak iz Huma na Sutli, suprug i otac dviju predivnih djevojčica, već se četiri godine bori s glioblastomom, najsmrtonosnijim oblikom tumora mozga za kojeg do danas nije pronađena efikasna terapija. Hrvoju je u siječnju 2018. godine dijagnosticiran četvrti stadij tumora mozga ‘glioblastoma multiforme’ (GBM). U četiri godine bio je podvrgnut invazivnim operacijama uklanjanja tumora na mozgu, višestrukim kemoterapijama i zračenjima. Sudjelovao je pri eksperimentalnim tretmanima diljem Europe i na taj način dao svoj doprinos daljnjem istraživanju ove agresivne, zloćudne bolesti. Posljednjih nekoliko godina, Hrvoje je svojim savjetima i iskustvom koje je stekao konvencionalnim i eksperimentalnim metodama liječenja, nesebično pomagao svima onima koji su to tražili od njega i pomogao mnogim oboljelima od glioblastoma u produljenju život.

U listopadu prošle godine na redovitoj pretrazi magnetne rezonance ponovno se pojavio jedva vidljivi tumor koji je u nekoliko mjeseci narastao do veličine od sedam centimetara. Hrvoje je morao ponovno na zračenje koje je bilo znatno jače od prvotnog zračenja i koje mu je znatno smanjilo pokretljivost. To ga je financijski i motivacijski iscrpilo. Srećom, znanost je u posljednje četiri godine napredovala. Sada postoji zahvat koji bi mu mogao pomoći. On stoji 90.000 eura, eksperimentalne je prirode i nije kirurški. To je laserska interstikcijska toplinska terapija koja je sigurniji oblik operacije čiji su rezultati prema dostupnim podacima obećavajući, no njegovo ga zdravstveno osiguranje ne pokriva, a obitelj Drašković nije u mogućnosti sama snositi troškove liječenja zbog čega je Hrvoje klonuo duhom.

Hrvoje je već nadmašio sva očekivanja, pobijedio je i najgore prognoze, a sada hitno treba našu pomoć u troškovima liječenja zloćudnog tumora specijalnom neinvazivnom metodom termalne ablacije na mozgu koja je dostupna samo u Njemačkoj. Pomozimo mu da se nastavi boriti sada kada to ne može učiniti sam. Ovaj je zahvat ono što će pridonijeti Hrvojevoj dosadašnjoj borbi s ovom opakom bolešću.

Od sredine listopada diljem Zagorja održana su humanitarna druženja kroz koja je skupljeno 36.000 kuna. Druženja su realizirana u Humu na Sutli u Pivnici Cantina, u Krapini u Caffe baru Saloon, u Zaboku u Krčmi Polanović w. Huncutarije, pa u Pregradi u Caffe baru Arka i u Bedekovčini u restoranu na Bedekovčanskim jezerima. Uključio se i klub Danger Zone Zagorje koji je event organizirao samoinicijativno i prikupio značajnih 31.000 kuna, a nije izostao ni Fakultet strojarstva i brodogradnje koji je na svojim stranicama objavio apel za pomoć jednom od najboljih studenata svoje generacije.

Akcija se nastavlja, ovaj put u malo drugačijem obliku. Naime, nakon ‘Adventa u Zagorju’ ove subote u kino dvorani u Humu na Sutli, s početkom u 20 sati, održat će se predstava ‘Otac i sin’ koju igraju Zlatan Zuhrić i Tin Sedlar, a više informacija potražite OVDJE.





Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba