Važna obavijest Općine Zlatar Bistrica

Dodjeljuje se stipendija za deficitarno zanimanje, studentske i sportske stipendije – evo uvjeta

Objavljeno: 11.11.2022. zagorjeinternational

Općina Zlatar Bistrica dodjeljuje deset stipendija prema socijalnom statusu u mjesečnom iznosu od 500 kuna.  Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti koji imaju prebivalište na području općine, a čiji prihodi po članu kućanstva ne prelaze 70 posto prosječne plaće isplaćene u gospodarstvu Krapinsko-zagorske županije u prethodnoj godini, te čije domaćinstvo nema nepodmirenih obveza prema Općini. Zahtjevi se zaprimaju do 24. studenog.

Također, Općina dodjeljuje stipendije učenicima/studentima, pojedincima sportašima, u iznosu od 350 kuna mjesečno. Isplaćuje se na način propisan za učeničke stipendije, počevši od 1. siječnja. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici ili redovni studenti koji imaju prebivalište na području općine, a koji imaju postignute vrhunske rezultate u pojedinačnom sportu, najmanje na nivou Republike Hrvatske. Zahtjevi se zaprimaju do 17. studenog.

Općina dodjeljuje jednu studentsku stipendiju za deficitarno zanimanje – studij predškolski odgoj, u mjesečnom iznosu od 1000 kuna. Pravo sudjelovanja na natječaju studenti koji imaju prebivalište na području općine i upisali su redovni studij predškolskog odgoja. Zahtjevi se zaprimaju do 24. studenog.

Sve informacije dostupne su na web stranici Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba