Katastrofalna prometna nesreća na autocesti

“Pokosio” djelatnike HAC-a koji su bili u ophodnji ceste, jedan mrtav, drugi teško ozlijeđen

Objavljeno: 10.11.2022. zagorjeinternational

U srijedu oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 38-godišnji hrvatski državljanin, djelatnik HAC-a, dok je na prikolici manjeg kamiona cestarske službe obavljao ophodnju ceste, piše Jutarnji list.

Očevidom je rukovodila općinska državna odvjetnica, a utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes splitskih registracijskih oznaka, krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke, udario u HAC-ov kamion s prikolicom, kojim je upravljao 53-godišnji državljanin, dok je 38-godišnjak, ophodar ceste, bio na prikolici.

Od siline udara, HAC-ovo je vozilo završilo na boku, dok je cestarska prikolica odbačena na drugu stranu ceste, na ogradu koja razdvaja kolničke trake. Policijska uprava primorsko – goranska izvijestila je da je 38-godišnji hrvatski državljanin od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu nesreće, dok je ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču, medicinska pomoć pružena u KBC-u Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač kamiona sa splitskim registracijama (65) uhićen je i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba