Rok za dostavu prijava je do 1. prosinca

VARAŽDIN: Gradonačelnik Neven Bosilj raspisao sedam javnih poziva za poljoprivrednike s područja grada – evo što će se sufinancirati

Objavljeno: 06.11.2022. zagorjeinternational

Temeljem Programa potpora u poljoprivredi na području grada Varaždina od 2022. do 2025. godine, a koji je donesen u rujnu, gradonačelnik Neven Bosilj raspisao je sedam javnih poziva za poljoprivrednike s područja grada Varaždina. 

Kroz navedene mjere Grad želi pomoći poljoprivrednicima sufinancirajući aktivnosti vezane uz promociju poljoprivrednih proizvoda, prodaju poljoprivrednih proizvoda na Gradskoj tržnici te okrupnjavanje zemljišta, sufinanciranje opreme za poljoprivrednu proizvodnju i preradu, dokumentacije za prijavu na nacionalne i međunarodne natječaje, nabave i postavljanja novih plastenika ili staklenika i prehrane pčelinjih zajednica.

Radi se o sljedećih sedam mjera: MJERA A – sufinanciranje programa samoopskrbnog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (SOPG), obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) te udruga i zadruga, MJERA B – sufinanciranje izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda na Gradskoj tržnici u Varaždinu za samoopskrbna obiteljska poljoprivredna gospodarstva (SOPG) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), MJERA C – sufinanciranje nabave nove opreme za preradu i pakiranje poljoprivrednih proizvoda, MJERA D – sufinanciranje okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta na području grada, MJERA E – sufinanciranje prihrane pčelinjih zajednica, MJERA F – sufinanciranje nabave i postavljanja novih plastenika ili staklenika na području grada te MJERA G – sufinanciranje projektne dokumentacije za prijavu projekata na natječaje nacionalnih i međunarodnih fondova. 

Javni pozivi objavljeni su na službenim stranicama Grada, a rok za dostavu prijava je 1. prosinca do 12 sati, bez obzira na način dostave. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba