ČEKA SE OČITOVANJE MINISTARSTVA: Austrijski državljanin koji je u rujnu u Zagrebu ubio svoje troje djece, za što je osuđen na 50 godina zatvora, najavio je da će to učiniti prvom prilikom

Monstrum Harald Kopitz ubio se u zatvoru u Lepoglavi

Objavljeno: 25.10.2022. zagorjeinternational

Austrijski državljanin Harald Kopitz, koji je u rujnu u Zagrebu ubio svoje troje djece, četverogodišnjeg dječaka i sedmogodišnje blizance dječaka i djevojčicu, oko 17 sati u kaznionici u Lepoglavi počinio je samoubojstvo, kako doznaje Jutarnji list

Kako piše Jutarnji list, odmah je pozvana Hitna pomoć, no Kopitz je preminuo u vozilu Hitne pomoći. Zatečen je s ozljedama na rukama i nogama. Sutra će Ministarstvo pravosuđa uputiti izvanredni nadzor u kaznionicu u Lepoglavi kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je Kopitz počinio samoubojstvo. 

Jutarnji list neslužbeno doznaje, da je Kopitz sam tražio da ga iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj, gdje je bio 24 sata pod nadzorom u samici, premjeste u Lepoglavu. Vijest o suicidu službeno je za Jutarnji list, potvrđena iz Ministarstva pravosuđa koje utvrđuje sve okolnosti samoubojstva, a tijekom večeri očekuje se i službeno priopćenje Ministarstva.

– Ubit ću se prvom prilikom, čim to bude moguće – rekao je Kopitz.

Iako zasad nema informacija da je ostavio ikakav pisani kraj o namjeri samoubojstva, kako je Jutarnji list doznao, to je najavio u nekoliko navrata, ali nisu poznate okolnosti, odnosno je li to došlo i do službenih osoba.

Podsjetimo, Harald Kopitz u lipnju je nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora suđenju iza zatvorenih vrata, koje je isti dan počelo i završilo, Kopitz je priznao krivnju za trostruko teško ubojstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba