'Luksuz zimi'

Jedan zagrebački kafić počeo dodatno naplaćivati sjedenje pod grijalicama na terasi

Objavljeno: 22.10.2022. zagorjeinternational

U jednom zagrebačkom kafiću plaća se i grijanje na terasama, piše RTL.hr, a kako doznaju zimska kava u kafićima bi mogla postati skuplja jer taj će primjer, slijediti mnogi.

Svaki gost u ovom zagrebačkom kafiću koji želi sjediti na terasi ispod upaljene grijalice, mora uz račun za konzumaciju platiti i dodatne dvije kune za grijanje. Jedini je to kafić u državi koji na cjeniku ima i grijalicu. Kako piše RTL.hr, građani su oko toga podijeljeni – neki su spremni dati dvije kune ako su zadovoljni uslugom i kafićem, dok drugi smatraju da to nije fer.

-Smatram da su grijalice vani luksuz, po zimi. Mi imamo dovoljno unutrašnjeg prostora, ako netko stvarno želi biti vani na friškom zraku, mi ćemo njemu upaliti grijalice, ali taj dio troška jednostavno moramo prenijeti krajnjem korisniku – kazao je vlasnik ugostiteljskog objekta za RTL.hr.

Vlasnik se na ovaj potez odlučio zbog trostruko većih računa za struju, koji su narasli 200 posto. Naime, jedan kilovat prošle godine je plaćao 55 lipa, a ove godine jednu kunu i 65 lipa.

-Vani se sjedi 30 minuta u prosjeku, mi smo do sada preuzimali taj trošak na sebe. Svaka grijalica po satu troši otprilike 2 kilovata, to bi bilo 2 puta 1,6 što je 3,2 kune – mi smo to prije plaćali jednu kunu. Mi smo tu razliku prebacili na goste, a osnovni dio troška zadržavamo na sebi – rekao je vlasnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba