U sklopu programa "Kiki u gradu"

Za djecu i mlade od 10 do 18 godina: U Zaboku će se održati edukativne radionice “Kako ozvučiti bend” i “Izdat ću ti album“ – evo kada i kako se prijaviti

Objavljeno: 22.10.2022. zagorjeinternational

Društvo “Naša djeca” Zabok i Građanska organizacija za kulturu ‘Gokul’ pripremili su, tijekom jesenskih praznika za djecu i mlade od 10 do 18 godina, edukativne programe “Kako ozvučiti bend” i “Izdat ću ti album“.

Radionice su dio edukativnog program “Kiki u gradu” koji se sastoji od radionica i predavanja namijenjenih djeci i mladima sa svrhom upoznavanja, svladavanja i stjecanja znanja vezanih za supkulturu. Cilj programa i edukativnih aktivnosti je potaknuti djecu i mlade da aktivno sudjeluju u promjenama koje su pozitivne za njihovu zajednicu i okolinu, potaknuti aktivnu participaciju djece i mladih u kulturnim događanjima i akcijama. Program “Kiki u gradu” je podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH

Radionica “Kako ozvučiti bend“ održat će se u subotu, 29. listopada, od 10 do 13 sati i u ponedjeljak, 31. listopada, od 10 do 13 sati u Zelenoj dvorani na Trgu D. Domjanića 6 u Zaboku. Na radionici će polaznici, kako ističu organizatori, učiti koristiti ozvučenje, odnosno na koji način ozvučiti neki sastav / grupu i realizirati koncert. Polaznici će proći osnove spajanja ozvučenja od pojačala, zvučnika, mikrofona, monitora kao i korištenje miksete. Uz podršku mentora polaznici će ozvučiti školski sastav te na taj način realizirati koncert.  Voditelj radionice je Dražen Završki, tonski majstor s dugogodišnjim iskustvom rada u klubovima Vintage Industrial Bar, klub Regenerator, Super uho, HGF festival.

Radionica “Izdat ću ti album“ održat će se u subotu, 29. listopada, s početkom u 17 sati, u Zelenoj dvorani, na Trgu D. Domjanića 6, u Zaboku. Na radionici će se polaznicima približiti kako funkcionira nezavisno glazbeno izdavaštvo u Hrvatskoj, načini financiranja, odabira glazbenih sastava, povijest izdavaštva, uloga digitalnih platformi i društvenih mreža na razvoj izdavaštva i scene, promocija, važnost misije za održivost i razvoj izdavača pa sve do tehničkih detalja kako izdati vinilno izdanje albuma u zemlji gdje je zadnji pogon za izradu ploča utihnuo početkom devedesetih. Polaznici će naučiti postavljati pjesme, grupu ili album na stream servise. Predavač će biti Danijel Sikora Six jedan od pokretača kluba Močvara te pokretač izdavačkih etiketa Moonlee i Geenger Records.

 -Do sada smo realizirali DJ Radionicu “Tko to tamo miksa”, grafitersku “Grafiti svima a ne samo njima” i strip radionicu. Nakon provedenih radionica za svoja nova znanja i sudjelovanje na radionicama polaznice i polaznici bit će nagrađeni diplomama Kiki u gradu“ Prijave za radionicu su putem maila [email protected] ili broj mobitela 0918932023 – rekli su organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba