Policija pokušala objasniti zašto je svećenik pušten da nastavi vožnju

Stigla dojava da kapelan luduje po cesti, policija ga zaustavila pa pustila bez alkotesta, poginuo je pola sata nakon

Objavljeno: 21.10.2022. zagorjeinternational

Policijski kapelan i pjesnik, 55-godišnji fra Ivo K. poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila početkom listopada u prijepodnevnim satima na širem području Dubrovnika. Svojim automobilom, kako je utvrđeno, prešao je na suprotnu stranu ceste te se sudario s autobusom zadobivši ozljede od kojih je na mjestu nesreće preminuo.

Telegram je iz izvora bliskih policiji doznao da je prije kobnog udesa policija zaustavila svećenika, koji kao policijski kapelan ima i status policijskog službenika, jer je dobila dojavu da luduje po cesti. Iako su ga policajci zaustavili, nisu ga alkotestirali, niti provjerili je li zbog umora sposoban voziti, već su ga pustili na nastavi. Nakon toga, uslijedilo je ono najgore.

Nakon neslužbene informacije, Telegram je tražio službeno očitovanje PU dubrovačko-neretvanske. Potvrđeno je da je 6. listopada fra Ivo kao policijski kapelan u krugu samostana organizirao svetu misu i druženje povodom ‘Dana policije’. Kako je potvrđeno, među uzvanicima je bio i načelnik PU dubrovačko-neretvansk Ivan Pavličević uz kojeg je bilo nazočno još 60-ak gostiju.

Rekonstruirano je da je u 17:38 sati policija dobila dojavu o vozilu koje tijekom vožnje državnom cestom D-8 u smjeru Dubrovnika krši prometne propise i ugrožava sigurnost prometa. Patrola ga zaustavlja u 17:51 sati na predjelu Nuncijata, još uvijek na državnoj cesti D-8. Automobilom je upravljao policijski kapelan, piše Telegram.

Iako je, dakle, vozač prema dojavi kršio propise, policajci ga nisu alkotestirali, a dubrovačka policija objasnila je zašto:

– Provedenom prometnom kontrolom nije utvrđeno da je vozač pod vidnim utjecajem alkohola, te stoga nije postojala osnova za njegovo alkotestiranje. Ni tijekom udaljavanja vozila nije primijećeno da vozač krši propise, pa je pušten da nastavi putovanje prema svom odredištu.

– Nesreća se dogodila u mjestu Plat, na predjelu Duboka ljuta, tako što je 55-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih regsitarskih oznaka, vozeći u smjeru Konavala, prilikom izlaska iz zavoja, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku gdje je došlo do udara prednjeg dijela njegovog vozila s prednjim lijevim dijelom autobusa koje se kretalo iz suprotnog smjera. U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja konstatirana je smrt 55-godišnjaka čije tijelo je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti – priopćila je policija dan nakon kobnog udesa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba