U mailu se spominje osveta za ˝nazi koljače iz Azova, Crne Legije, zločine Jasenovac, zločine tijekom Oluje...˝

Policija istražuje dojave o bombama na pet lokacija u Zagrebu: ˝Bez panike˝

Objavljeno: 20.10.2022. zagorjeinternational

Danas, prije nešto manje od sat vremena, nepoznati su počinitelji poslali mail u kojem pošiljatelj imena ‘Vojska Strelkova i Limonova’ prijeti postavljenim bombama na više lokacija u Zagrebu, piše 24sata.

Kako pak piše N1, u mailu se spominje osveta za ˝nazi koljače iz Azova, zločine Crne Legije, Jasenovac, Đavolju Brigadu koja je ratovala u Staljingradu i zločine tijekom Oluje˝.

U prijetnji se spominje i Putin, navodi se: “Smrt EU, smrt NATO-u, smrt nacistima”. Mail je poslan i na adrese više medijskih redakcija među kojima je i Index.

U poruci se navodi kako su postavili C4 eksploziv na nekoliko lokacija u gradu. Tvrde da su u Zračnu luku Franjo Tuđman postavili 12 bombi, u policijsku postaju na adresi Grgura Ninskog 1 četiri bombe, u policijsku stanicu u ulici Antuna Bauera dvije bombe, u lanac brze hrane McDonalds na Ljubljanskoj aveniji jednu bombu te u McDonalds na Rudeškoj cesti tri bombe.

Policija istražuje dojave, a za Index kažu:

– Postupanje i provjere su u tijeku, ali nema potrebe za dizanjem panike.

Inače, Eduard Limonov bio je ruski ekstremist i pisac, poznat po tome da je za vrijeme opsade pucao po Sarajevu. Umro je 2020. Strelkov je također ruski ekstremist, pravi imenom Igor Girkin, bivši agent FSB-a koji je vodio ključnu ulogu među ruskim separatistima u Ukrajini, a smatra se odgovornim i za rušenje malezijskog zrakoplova u kojem je poginulo 298 ljudi 2014. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba