Maloljetnici smješteni u dječje domove

Supružnici iz okolice Koprivnice maloljetnom sinu dopustili da živi s djevojkom – prijeti im kazna zatvora

Objavljeno: 01.10.2022. zagorjeinternational

Supružnici iz okolice Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su malodobnom sinu (15) dozvolili da kući dovede djevojku (15) s kojom je imao spolne odnose u kući, piše Danica.hr.

Prema optužnici, sve se događalo potkraj prošle godine, točnije od početka rujna do kraja studenoga, u selu blizu Koprivnice. Optuženi su za omogućavanje izvanbračnog života djece, a ako će biti proglašeni krivima, prijeti im do tri godine zatvora. Malodobni sin i njegova djevojka izuzeti su iz svojih obitelji i smješteni u dječje domove.

-Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanje izvanbračnog života s djetetom – stoji u optužnici.

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu skrb u Koprivnici čija je djelatnica razgovarala s optuženom majkom.

– Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utječu jedno na drugo – rekla je socijalna radnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba