Otvorena 21. “Zahvala jeseni u Klanjcu“

BOGAT PROGRAM ZA SVE UZRASTE: “Cijeli tjedan je padala kiša, imali smo potop, no uspjeli smo sve pripremiti za naše posjetitelje“

Objavljeno: 01.10.2022. Valentina Cigula

Na klanječkom Trgu Antuna Mihanovića u subotu je svečano otvorena tradicionalna 21. po redu kulturno – turistička manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu“.

Posjetitelje kroz tri dana održavanja manifestacije koju organizira Grad Klanjec, gradski Kulturni centar i Turistička zajednica ‘Biser Zagorja’, očekuju koncerti poznatih hrvatskih glazbenika, bogata ugostiteljska ponuda, sajam starih zanata te program za djecu. Manifestacija je počela u petak navečer kada je na Trgu koncert održala popularna grupa “Vigor“, a ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin otkrila je da se unatoč kiši, na Trgu skupilo dosta posjetitelja.

– Manifestacija je ove godine specifična po tome što se konačno vratila u staro normalno, tako da nećemo morati završiti u ponoć, što nam je posebno drago. Cijeli tjedan tijekom priprema je padala kiša, imali smo potop, no uspjeli smo sve pripremiti za naše posjetitelje. Nadamo se da će nam biti lijepo vrijeme, veselo i živo sve do kraja nedjelje kada manifestacija završava koncertom Matije Cveka – rekla je Horvatin.

30.000 eura

Horvatin je istaknula da ove godine nedostaje prisutnost “Europe za građane“.

– Nama nedostaju naši partneri, to je sasvim sigurno, pogotovo sad poslijepodne kada oni vole pogledati sve izvođače. Vole biti zahvalna publika i naravno nedostaje nam navečer za zabavni dio programa, no mi smo i ove godine prošli novi program europske agencije za kulturu koji se sad zove CERF u programskom razdoblju do 2027. godine. To je naš šesti uspješni projekt, međutim budući da je novi program u pitanju, rezultati su nešto kasnije objavljeni, tek sredinom rujna. Tako da nas naš novi program s našim dosadašnjim partnerima kojima smo pridodali Španjolce i Maltežane, očekuje krajem travnja ili početkom svibnja iduće godine. Radi se programu vrijednom 30.000 eura. Prijavit ćemo se ponovno kako bismo nastavili predivnu partnersku suradnju – kazala je.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek  ispričao je da su počeci održavanja manifestacije bili skromni, no da je ona kroz godine rasla.

-Na ovom je Trgu bio svega jedan kiosk gdje su naši vinari nakon uspješne berbe sjeli i porazgovarali o tome kakva je bila berba te kakva vina očekuju. Kroz godine to preraslo u ovo što imamo danas. U prošle dvije godine, nažalost, imali smo u smanjenom obliku zbog korone, a ove godine pokušavamo ponovno podići na onaj nivo na kojem je manifestacija bila prije korone – istaknuo je Brlek, pa dodao:

Mnoštvo djece

-Nažalost, ove godine nemamo svojih prijatelja iz Europe. Našu “Europa za građane“ smo dobili, no došlo je tek neki dan tako da ćemo to trošiti u sljedećoj godini. Ovo je naša skromna domaća priredba. Zahvaljujem još jednom svima koji su došli. Želim vam ugodan boravak, da se dobro zabavite, da prošećete oko štandova naših OPG-ova i kušate njihove proizvode – poručio je.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, i sam Klanjčanin otvorio je manifestaciju istaknuvši da ovakve manifestacije imaju smisla tako dugo dok je pozornica puna djece.

-Vidi se da ima mladih obitelji koje ostaju živjeti ovdje, to nam daje dodatnu volju i želju da provedemo što više europskih projekata kako bi stvorili što bolje uvjete za život. Želim svima da uživaju u ovom prekrasnom programu. Vrijeme će nam biti super. Posebno vas pozivam da obiđete štandove naših OPG-ova, da kupite domaće proizvode i uživate u onome što su pripremili domaćini – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter