Slijedi prilično raznovrstan i sadržajan vikend u Stubakima

Održat će se 13. po redu dječja likovna kolonija, a po prvi puta u Zagorje dolazi dvodnevni turnir u disc golfu ‘Stonehill Open 2022’

Objavljeno: 28.09.2022. VH

Ovog vikenda u Stubičkim Toplicama bit će prilično veselo i sadržajno. Uz to što se održava 13. po redu dječja likovna kolonija, u organizaciji udruge ‘Disc golf kluba Stubaki’ održat će se i dvodnevni turnir u disc golfu ‘Stonehill Open 2022’. 

Uvod u dječji tjedan započinje 1. listopada već spomenutom 13. dječjom likovnom kolonijom ‘Stubaki 2022.’ u organizaciji Društva ‘Naša djeca’ Stubičke Toplice, a u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata ‘Barun’ i pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice. 

U subotu će se, u prostorima UVSPDR ‘Barun’, od 10 do 10.30 sati najprije okupljati sudionici, nakon čega će se u 10.30 i službeno otvoriti likovna kolonija. Po završetku, slijedi izložba radova i podjela zahvalnica, a onda i ručak za sudionike i voditelje. 

Također, istoga dana započinje i dvodnevni turnir u disc golfu u organizaciji udruge ‘Disc golf klub Stubaki’, a natjecanje će se održati prema pravilima i regulacijama PDGA (Professional Disc Golf Association). 

U periodu od dva dana, na turniru će se igrati ukupno tri runde, a svaka se sastoji se od 18 staza. ‘Stonehill Open’ turnir ulazi u sustav bodovanja za Hrvatsku disc golf ligu, a što se samog sporta tiče, vrlo je sličan klasičnom golfu, no igrači bacaju posebno dizajnirane leteće diskove koje trebaju ubaciti u disc golf koš.

Ovo je prvi turnir ovakve vrste koji se održava u Zagorju općenito, a intencija je kluba i Općine Stubičke Toplice da sljedeće godine bude i većeg međunarodnog karaktera.

Okupljanje počinje u subotu u 8 sati, a potom slijedi sastanak s igračima te u 9 sati i svečano otvorenje turnira kod planinarke kućice na brdu Kamenjak. Prva runda započinje u 9.30 sati, u 13 će biti ručak, a u 14.15 sati slijedi početak druge runde. 

U nedjelju ‘Stonehill Open’ također započinje okupljanjem u 8 sati, a u 9.30 započinje treća runda. U 13. 15 sati predviđeno je proglašenje pobjednika, a od 13.30 sati nadalje planirano je druženje uz roštilj. 

Dodatne informacije mogu se pronaći na službenim stranicama kluba ili kod predsjednika Udruge Anđelka Zrinskog (091/200-6075). 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba