NE PROPUSTITE: Ovog petka u Maloj dvorani POU-a Krapina otvorenje izložbe “Korona med zagorski bregi“ dr. Rajka Fureša

“Pandemija me nadahnula da u tim turobnim vremenima počnem osmišljavati jedno svjetlo u tmini koja nas je tada sve skupa okruživala”

Objavljeno: 28.09.2022. zagorjeinternational

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, ovog petka s početkom u 19 sati, povodom 26 godina glazbenog festivala “Krijesnica“, održat će se otvorenje izložbe “Korona med zagorski bregi“, dr. Rajka Fureša.  
– Ovaj ciklus slika nastajao je tri godine, praktički od početka pandemije Covida-19, što me zapravo i nadahnulo da u tim tužnim i turobnim vremenima počnem osmišljavati jedno svjetlo u onoj tmini koja nas je sve skupa okruživala. Kako smo se borili s tom teškom pandemijom, tako se ideja sve više razvijala. No nije bilo jednostavno, ciklus se dosta dugo stvarao, dakle tri godine, jer sam uz svakodnevni posao za slikanje koristio isključivo vrijeme kad sam bio na godišnjem odmoru. Ciklus je dakle inspiriran koronom, ali motiviran prvenstveno bitkom dobra i zla i pobjedom ljepote, onog pozitivnog nad svim onim crnim, tminom koja nas okružuje. Mislim da će izložba ipak biti jedan znak nade i optimizma koji svima nama treba, stoga sve pozivam da u petak dođu u Malu dvoranu POU-a – kazao nam je autor izložbe dr. Fureš, dodajući da se radi o ukupno 25 slika u tehnici akrila na platnu.


Izložbu inače organiziraju POU Krapina, Hrvatska udruga Muži zagorskog srca i Radio Hrvatsko zagorje Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba