‘Četiri glavne ubojice u prometu’

I ovog vikenda Policija će pojačano nadzirati prometne prekršaje 

Objavljeno: 27.08.2022. zagorjeinternational

S ciljem povećanja razine sigurnosti prometa na cestama i održavanja povoljnog stanja sigurnosti na prometnicama, policija će i ovog vikenda kontinuirano poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. ‘Četiri glavne ubojice u prometu’.

Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske obavještavaju se svi vozači da će se do nedjelje, na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, ali i cijele Republike Hrvatske, poduzimati pojačane aktivnosti u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica. 

Policija će pojačano nadzirati prekršaje ne korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne brzine kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilima, ali i sve ostale prometne prekršaje.

Također, s ciljem sprječavanja kršenja prometnih propisa te prometnih nesreća, policijski službenici će posebno nadzirati poštivanje prometnih propisa i od strane vozača motocikala, mopeda, bicikala i četverocikala.

– Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – poručili su iz Policije te vozačima poslali niz zakonskih obveza i dužnosti kojih se valja pridržavati, a dostupne su na službenim stranicama PU krapinsko – zagorske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba