Ovogodišnja tema je neandertalac

OD 22. DO 26. KOLOVOZA: U SŠ Krapina održat će se Ljetna škola informatike

Objavljeno: 10.08.2022. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Krapina, od ponedjeljka 22. do petka 26. kolovoza održat će se Ljetna škola informatike. Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente, u prvom će se krugu održavati 22. 23. i 24. kolovoza, te u drugom 25. i 26. kolovoza.

– U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu sve radionice počinju u 8 sati. Ove godine tema je neandertalac, pa je jednoj radionici tema animacija. Nove su i radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima te radionica kako napraviti dobru fotografiju uz pokoji trik iskusnog fotografa. U Krapini imamo radionicu robotike za početne, mBotovi i blok programiranje i napredne, roboti i robotske ruke uz programiranje u C++ – rekli su iz Srednje škole Krapina, dodavši:

-Na radionici Arduino IoT naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. Izradi mobilnih aplikacija namijenjena je radionica Xamarin. Na Unity će se raditi 2D igre. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. Osnovnoškolci će u Scratchu raditi jednostavne igre slaganjem blokova. Alice radionica koristi 3D modele za animirane priče i igre. Možete naučiti i obrađivati slike, a tu je i nezaobilazni web dizajn – kazali su.

Iz SŠ Krapina, istaknuli su da nastavnici u Krapini mogu naučiti kako koristiti Escape room igre u nastavi, a u SŠ Zlatar održat će se radionica robotike. Broj prijavljenih po radionici, prema veličini učionice je ograničen. Opis i termine radionica te prijavnicu za željenu radionicu možete pronaći ovdje.

Organizatori škole su SŠ Krapina i Krik, a podršku i potporu dali su Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture KZŽ. Otvaranje Ljetne škole održat će se u amfiteatru SŠ Krapina 22. kolovoza, s početkom u 11.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba