Vikend na zagorskim prometnicama: Vozači i dalje dosta neodgovorni - počinili 120 prometnih prekršaja

Jedan kroz Stubičke Toplice vozio s 1,74 promila, drugi u Risvici vozio 90 km/h gdje je brzina ograničena na 50 km/h

Objavljeno: 25.07.2022. zagorjeinternational

Na prometnicama Krapinsko – zagorske županije, proteklog je vikenda proveden pojačan nadzor prometa prilikom kojeg je utvrđeno 120 prometnih prekršaja, od čega 72 nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 29 ostalih prekršaja u prometu.

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u subotu oko 22,15 sati, u Stubičkim Toplicama, kod 48-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom s 1,74 promila. Budući da je postala bojazan da će 48-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja izdana mu je naredba o smještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 48-godišneg vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od deset tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je istog dana u Risvici, a iznosila je 90 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h.

Također zabilježeno je i sedam prometnih nesreća, od kojih je šest bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Mokricama i Velikom Trgovišću zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, u Ratkovcu uslijed nepropisnog uključivanja u promet, zatim u Đurmancu zbog ne držanja vozila uz desni rub kolnika, u Bedekovčini uslijed ne držanja potrebitog razmaka između vozila te u Kuzmincu uslijed ne držanja vozila sredinom obilježene prometne trake. Također, u Mihaljekovom Jarku do prometne nesreće došlo je uslijed oduzimanja prednosti prolaska, a u toj prometnoj nesreći dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba