ISKRENE ČESTITKE! Baka Ivka Habulin iz Poznanovca proslavila 100. rođendan

Vitalna je, pričljiva i pokretna, muškarce je u mladosti pažljivo birala, a njeni savjeti za dugovječnost su biti umjeren u svemu i ‘ne odati se krevetu’ 

Objavljeno: 24.07.2022. zagorjeinternational

Ivka Habulin iz Poznanovca rođena je 20. srpnja 1922. godine, i prije nekoliko je dana proslavila 100. rođendan te time postala jedna od najstarijih Zagorki. Unatoč godinama i svemu što je kroz život prošla, i dalje je vitalna, pričljiva i pokretna. 

Udala se s 20 godina, a njen je odabranik bio šest godina stariji od nje. Kako je ispričala za Radio Stubicu, bila je jako izbirljiva kada su u pitanju muškarci, a izabrala je onoga koji je imao zanat kako bi bolje živjeli. U braku je rodila i kćer Božicu koja je preminula, ali joj je podarila unuke Višnju i Željka koji sada brinu o njoj. 

Cijeli je svoj život bila vrijedna i puno je radila, a na poljoprivredi je radila do unazad dvije godine. Više ne može, pa su joj glavne aktivnosti sada lagana šetnja, odmor i ispijanje bijele kave. 

Kako je ispričala, posebnog recepta za dugovječnost tema, a otkrila je da je i njen otac doživio ‘visoke godine’. Baka Ivka smatra da treba postojati umjerenost u svemu, a savjet koji rado dijeli je “ne odati se krevetu”. Kako je rekla, on je najveći neprijatelj u kući i kada bi ležala cijeli dan, osjećala bi se loše. 

Radio Stubica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba