Situacija s vodom u Maču se ne popravlja

“Vode i dalje fali, pritoci su slabiji, stoga apeliram na sumještane da budu racionalni i da ne troše vodu na ono što doista nije nužno”

Objavljeno: 22.07.2022. VH

Još je početkom lipnja načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec na svojem Facebook profilu svoje sumještane obavijestila da je razina vode na lokalnom vodovodu Šrajbeki-Vojnovec niska te da će se zbog toga bazeni zatvarati od 22 do 6 sati. 

Krajem lipnja stanje se nije popravilo stoga je načelnica uputila apel mještanima da budu racionalni i da ne troše vodu za stvari i poslove koji nisu nužni.

– Bazeni su prazni, pritok je oslabio. Raspolažite racionalno! Situacija je uistinu alarmantna. Primorani smo poduzimati ozbiljnije poteze. Krenuti će svakodnevne redukcije. Slijedi također obilazak terena i kažnjavanje za zalijevanje okućnica, plastenika, pranje automobila, punjenje bazena i sličnih aktivnosti – poručila je tada Mikulec Šimunec. 

Unatoč svemu, situacija i dalje nije dobra, odnosno, kako nam je rekla načelnica, stanje se nije puno primijenilo.  

– Vode i dalje fali, slabiji su pritoci, a u ovo vrijeme je inače i nešto veća potrošnja, pa kada se to spoji, dobijemo ovakvu situaciju. Ovih dana smo u dva naša naselja koja se nalaze na višem geografskom položaju, odvezli cisterne koje će se redovito dopunjavati, a gledamo i kako bi nabavili još koji cisternu pa da osiguramo još koje naselje – rekla je načelnica i ponovno uputila apel svim mještanima da reduciraju potrošnju vode i da je ne troše na poslove koji doista nisu nužni. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba