Iz HŽ Infrastrukture poručili da neće naplaćivati parking

Čeka se uporabna dozvola nakon koje će Zabok dobiti toliko iščekivana nova parkirna mjesta 

Objavljeno: 22.07.2022. VH

U sklopu rekonstrukcije i potpunog preuređenja zabočkog željezničkog kolodvora, asfaltirano je i uređeno novo parkiralište uz sam željeznički kolodvor.  

S obzirom na činjenicu da je parkiralište asfaltirano, a parkirališna su mjesta iscrtana, dobili smo nekoliko upita čitatelja koje zanima zašto parkiralište još uvijek nije u funkciji.

Odgovor smo prvo potražili u Gradu Zaboku, međutim, kako nam je rečeno, parkiralište je u nadležnosti Hrvatskih željeznica. Kontaktirali smo tvrtku HŽ Infrastruktura iz koje su nam priopćili:

– Parkiranje na novouređenom parkiralištu u sklopu kolodvorskog prostora Zabok još uvijek je zabranjeno. Parkiralište će biti spremno za uporabu po dobivanju uporabne dozvole, odnosno nakon primopredaje izvedenih radova u sklopu projekta modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok – rekli su iz HŽ Infrastrukture te dodali da je tehnički pregled željeznice obavljen 18. srpnja, a po ishođenju uporabne dozvole očekuje se i službeno otvorenje dionice, time i spomenutog parkirališta u Zaboku.    

Upitali smo i hoće li se parking naplaćivati na što su kratko poručili da HŽ Infrastruktura neće naplaćivati parking. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba