Održana sjednica Gradskog vijeća Novog Marofa

U proračunu Grada 2021. godine ostvaren višak od 1,9 milijuna kuna. JENKAČ: Solidno smo planirali i imamo sredstva za buduće projekte

Objavljeno: 21.07.2022. zagorjeinternational

Održana je sjednica Gradskog vijeća Novog Marofa na kojoj je, između ostalog, prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna za 2021. godinu. Grad je imao prihode od 50,9 milijuna kuna te ostvarene rashode od 46,8 milijuna kuna, a kada se tim iznosima doda manjak prenesen iz 2020. godine od 2,2 milijuna kuna, višak prihoda u prošloj godini iznosio je 1,9 milijuna kuna.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je da se s gradskim novcem postupalo racionalno, a ne rastrošno, te da je ostvaren višak. Podsjetio je i na realizaciju velikih projekata poput sanacije odlagališta otpada Čret i dogradnje vrtića, a sada je jedan od većih projekata izgradnja groblja u Novom Marofu.

– Solidno smo planirali proračun i imamo sredstva za pripremu budućih projekata – kazao je gradonačelnik.

U izvješću o izvršenju Programa gradnje komunalne infrastrukture za prošlu godinu, navedena je realizacija projekata u iznosu od 9,4 milijuna kuna. Za uređenje nerazvrstanih cesta utrošeno je 6,2 milijuna kuna, a za gradnju javne rasvjete 1,4 milijuna kuna. Program održavanja komunalne infrastrukture prošle je godine bio vrijedan 5,4 milijuna kuna.

Gradonačelnik Jenkač ocijenio je da se radi o značajnim planiranim i ostvarenim ulaganjima te očekuje da će se ona nastaviti u istom ritmu.

Sukladno zakonskim propisima, donesena je odluka o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi, a odnosi se na groblja na području Grada Novog Marofa u naseljima Madžarevo, Remetinec, Presečno i Oštrice.

Vijećnici su donijeli i odluku o izgledu službene odore te izgledu i sadržaju službene iskaznice službenika ovlaštenih za obavljanje poslova iz nadležnosti komunalnog, prometnog i poljoprivrednog redarstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba