GDCK Zabok provodi novi 77.627 kuna vrijedan projekt “Doprinos razvoju inovativnih modela socijalnih usluga KZŽ“

Nastoji se povećati dostupnost i kvaliteta socijalnih usluga za osobe treće životne dobi i invalidne osobe

Objavljeno: 17.07.2022. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa  Zabok nositelj je projekta “Doprinos  razvoju inovativnih modela socijalnih usluga KZŽ kroz opremanje Posudionice ortopedskih pomagala i pružanje psihosocijalne podrške i edukacije ciljanoj skupini“, a  Partner na projektu je  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 77.627,46 kuna, a sufinanciran je iz Proračuna Grada Zaboka u 32,31 postotnom iznosu, te iz Proračuna Krapinsko-zagorske županije u  19,21 postotnom iznosu. Razdoblje provedbe projekta je od 1. svibnja do 31. prosinca ove godine.

– Ciljane skupine koje će biti obuhvaćene ovim projektom su osobe starije životne dobi, odnosno osobe koje boluju od tjelesnih i mentalnih promjena u zlatno doba života i osobe s invaliditetom. Projektom će biti obuhvaćeni i članovi obitelji oboljelih  korisnika, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog  rata KZŽ,  građani   i volonteri – pojasnili su iz GDCK-a Zabok, dodajući:

Olakšana skrb

-Ciljane skupine, volonteri i zainteresirani građani  će kroz radionice psihosocijalnog osnaživanja,  uz edukaciju iz palijativne skrbi,  uz radionice na temu njege bolesnika, uz edukacije iz obnove znanja iz pružanja prve pomoći, te pružanje prve pomoći kod naglo nastupajućih bolesti, biti osnažene.  U provedbi projekta sudjelovat će liječnik, medicinska sestra, koordinator, psiholog, voditelj projekta, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog  rata KZŽ  i volonteri. Edukacije i savjetovanja će u krajnosti dovesti do olakšane skrbi za bolesnog člana obitelji – kazali su.

 Kroz aktivnosti projekta kao što su radionice i edukacije, bit će uspostavljen tim za psihosocijalnu podršku koji će biti sastavljen od zaposlenika GDCK-a Zabok i volontera. Educiranjem zaposlenika i volontera za rad s ranjivim skupinama GDCK Zabok će osigurati nastavak aktivnosti i nakon što projekt završi. 

Proračunom projekta predviđeno je proširenje  fonda već postojeće  Posudionice ortopedskih pomagala Gradskog društva Crvenog križa Zabok i zapošljavanje koordinatora na nepuno radno vrijeme. Članovima ciljane skupine bit će omogućena posudba ortopedskih pomagala. Cilj projekta je povećanje dostupnosti i kvalitete socijalnih usluga za osobe treće životne dobi i invalidne osobe. Gradsko društvo Crvenog križa  Zabok ovim projektom želi  senzibilizirati javnost za probleme osoba starije životne dobi čijom će se  aktivnom uključenošću doprinijeti  njihovoj socijalnoj integraciji i očuvanju mentalnog zdravlja. 

-Provedenim aktivnostima Gradsko društvo Crvenog križa Zabok  ostvarit će  zadane ciljeve projekta – zdravstvenu i socijalnu zaštitu i integraciju ciljane skupine, osnaživanje GDCK-a Zabok, jačanje civilnog društva, promicanje volontiranja i jačanje volonterskih aktivnosti u zajednici u kojoj djeluje Gradsko društvo Crvenog križa Zabok. Svoje osnažene kapacitete  Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će  koristiti u daljnjem radu  s korisnicima – rekli su iz GDCK-a Zabok, dodajući:

Sudjelovanje u projektu

-Radi olakšanog praćenja i provedbe projekta kreirana je nova e-mail adresa Gradskog društva Crvenog križa Zabok – [email protected], na koju korisnici projekta i zainteresirani građani mogu slati upite i zatražiti informacije vezane uz provođenje projekta, a pitanja se mogu postaviti i voditelju projekta na broj telefona 049/221 444 radnim danom, od ponedjeljka do petka, od 7 do 11 sati. Zajedno s partnerom na projektu, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije, pozivamo vas na aktivno uključenje u aktivnosti projekta – kazali su.

Prva edukacija u sklopu projekta bit  će održana u srijedu, 27. srpnja, s početkom u 17 sati, u prostorima GDCK-a Zabok, a  prijave za sudjelovanje pošaljite na   e-mail adresu [email protected] ili nazovite na broj telefona 049 221 444. Teme edukacije bit će organizacija Palijativne skrbi u Krapinsko-zagorskoj županiji – predavač Valent Balija, koordinator  palijativne skrbi KZŽ te njega bolesnika – predavač Vesna Glas, patronažna sestra Doma zdravlja KZŽ – Ispostava Pregrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba