Ukupno dodijeljeno 78.000 kuna

PREGRADA: Potpisana 22 ugovora o dodjeli potpora u poljoprivredi na području grada

Objavljeno: 16.07.2022. zagorjeinternational

U četvrtak je u pregradskoj Gradskoj vijećnici održano potpisivanje ugovora o dodjeli potpore u poljoprivredi na području grada u ovoj godini.

Grad Pregrada je početkom svibnja, temeljem svojeg ovogodišnjeg Programa potpora poljoprivredi, objavio javni poziv za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava iz gradskog proračuna, s ciljem unaprjeđenja poljoprivrede na području grada. Na javni poziv je pristigao 31 zahtjev, pri čemu je najviše potpora traženo za kupnju opreme, a nekoliko njih pristiglo je za održavanje pčelinjih zajednica te razvoj peradarstva.

-Nakon administrativne provjere kojom se utvrdila pravovremenost, potpunost, udovoljavanje propisanim uvjetima i kriterijima te iznos prihvatljivih troškova, Povjerenstvo za praćenje provedbe javnog poziva za provedbu Programa potpora poljoprivredi na području grada, donijelo je prijedlog liste korisnika u sklopu kojeg je utvrđen iznos sredstava osiguran u proračunu, broj zahtjeva koji udovoljavaju kriterijima Pravilnika te pojedinačni iznos potpore po korisniku – pojasnili su iz Grada.

Za dodjelu financijske potpore odobrena su 22 zahtjeva. Ukupno je dodijeljeno 78.0000 kuna potpore. Gradonačelnik Marko Vešligaj kazao je kako vjeruje da će dodijeljena sredstva dobro doći za razvoj poljoprivrednih djelatnosti te da je vidljivo da posljednjih godina interes za bavljenje poljoprivredom raste.

-Građanima je u Pregradi na raspolaganju i savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede te LAG Zagorje-Sutla, čiji zaposleni pružaju stručnu podršku u području poljoprivrede i korištenju mjera ruralnog razvoja. Upravo ovakva zajednička suradnja važna je za podizanje poljoprivrede na zavidan nivo. Nadamo se da ćemo u budućnosti moći osigurati i veća sredstva u našem proračunu za osnaživanje poljoprivrede na području Pregrade – poručio je Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba