Policijski istražitelji upali u ured ravnatelja, uzeli dokumente i laptop zbog projekta vrijednog 390 milijuna kuna

NJUŠKA SE NJUŠKA I PO FONDU ZA ZAŠTITU OKOLIŠA: Odakle smrdi?

Objavljeno: 14.07.2022. zagorjeinternational

Kako piše portal 24sata, nakon jutrošnjih uhićenja u Varaždinu, policijski su istražitelji danas došli i u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ured ravnatelja, obavili pretres i uzeli određene dokumente i opremu.

– Nismo u mogućnosti trenutačno davati nikakve informacije – odgovorili su portalu iz odnosa s javnošću Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pitanje jesu li policijski istražitelji došli kod njih i iz kojeg razloga.

24sata su uspjela potvrditi informaciju iz tri nezavisna izvora da su istražitelji bili i u sjedištu Fonda koji se nalazi u Zagreb Toweru na Radničkoj cesti. Također doznaju da su uzeli dokumente i određenu opremu poput laptopa iz ureda ravnatelja. Državni fond godišnje upravlja s oko dvije milijarde kuna. Neslužbeno se saznaje i da je pretres i izuzimanje dokumenata iz Fonda u sklopu akcije Europskih javnih tužitelja koji su jutros naložili uhićenja tri osobe vezano za izgradnju varaždinskog pročistača otpadnih voda. Projekt je težak 30 milijuna eura, a sufinanciran je europskim novcem u iznosu 23,7 milijuna eura.

Podsjetimo kako je Fond do svibnja vodio Siniša Kukić koji je slovio kao čovjek pokojnog Milana Bandića, a od svibnja je vršiteljica dužnosti ravnatelja Alenka Košiša Čičin Šajn iz Reformista, a ona se nije javljala za komentar jer je, navodno, na godišnjem odmoru.

Zasad nisu poznati nikakvi detalji povezanosti Fonda sa spornim pročistačem i nabavom. Uz bivšeg direktora ˝Varkoma˝ Željka Bunića i direktora ˝GK Grupe˝ Roberta Gotića koji je i u HDZ-u, uhićen je i, prema pisanju Varaždinskih vijesti, projektant Stjepan Ptiček, bivši direktor Coninga.

Kako piše RTL u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost policija izuzima dokumentaciju vezanu uz projekt sanacije jame ˝Sovjak˝ u Rijeci koji je radila ˝GK Grupa˝, a taj je projekt bio predstavljen kao jedan od najvećih, ali i najsloženijih projekata u području zaštite okoliša u Hrvatskoj, a sam projekt sanacije bio je težak 390 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba