EUROPSKO NATJECANJE “EUROTWIRL“ U ŠPANJOLSKOJ: Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina među deset najboljih u Europi

KOREOGRAFIJU ODRADILE BEZ GREŠKE: “Uspjele smo s minimalnim uvjetima u odnosu na zapadne zemlje koje imaju puno veće mogućnosti za trening“

Objavljeno: 14.07.2022. zagorjeinternational

Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina sudjelovale su na europskom natjecanju Eurotwirl koje se održalo od 5. do 10. srpnja u španjolskom gradu Blanesu. Nakon izvrsnih rezultata na Državnom prvenstvu u Požegi gdje su osvojile čak tri medalje, njihov put u Španjolsku osigurao je Grad Krapina kao nagradu za vrhunske rezultate.

I ovoga puta ostvarile su impresivan uspjeh i svom gradu vratile na najbolji mogući način. Naime, djevojke su u Španjolskoj, uz timove iz Italije, Francuske, Irske, Engleske, Norveške, Švedske, Slovenije, Belgije, Nizozemske, Češke, Njemačke, Mađarske i Španjolske svoju koreografiju odradile bez greške i tako osigurale plasman među deset najboljih europskih timova.

Veliku zahvalnost Gradu Krapini izrazila je predsjednica Krapinskih mažoretkinja i Twirling kluba Krapina, Duška Kožić koja ističe da su se iz Španjolske vratile prepune dojmova.

Druženje s mladima

– Bilo nam je prekrasno. Nemam riječi koliko nas je to dojmilo sve skupa, boravak u Španjolskoj, druženje s tim mladim ljudima iz cijele Europe. Takvo veliko putovanje nešto je na što nismo navikli, nešto posebno što ćemo pamtiti cijeli život – rekla je Kožić te pojasnila kako su se seniorke predstavile koreografijom s Državnog prvenstva koja se pokazala vrlo uspješnom i na ovom natjecanju.

Nakon što su saznale da putuju u Španjolsku cure su ozbiljno prionule svakodnevnim treninzima, ponekad čak i dva puta na dan.

– Puno smo vježbale i zato smo se i uspješno predstavile. Bile smo jako motivirane i jako smo zadovoljne našim nastupom. Nismo ni očekivali da ćemo tako dobro to izvesti. Sada još više moramo raditi. Uspjele smo s minimalnim uvjetima u odnosu na zapadne zemlje koje imaju puno veće mogućnosti za trening – komentirala je Kožić dodajući kako nisu očekivale ništa, a kad je uslijedio poziv za finale uzbuđenju nije bilo kraja.

Puni dojmova

– Presretne smo da smo prvi put uspjele otići na takvo natjecanje, a to nam je samo motivacija za dalje. Jako smo zahvalni što je Grad Krapina prepoznao tu važnost ulaganja u mlade, a to nam je velik poticaj i motivacija za dalje, pogotovo danas kada mladi provode većinu svog vremena za računalima, da razvijaju svoj duh, um i tijelo i budu snažni i zdravi. Presretni smo, prezahvalni i prepuni dojmova, trebat će nam još neko vrijeme da dođemo k sebi – dodala je predsjednica ističući kako im je nužan adekvatan prostor u kojem bi mogle češće i više vježbati.

Presretan zbog njihova uspjeha je i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Ni u jednom trenutku nisam posumnjao u njihov uspjeh. Znao sam da će naše cure odlično predstaviti naš grad, a i cijelu zemlju. Ovo je velika stvar. Uistinu smo ponosni i veselim se svakom njihovom uspjehu kojih će, siguran sam, biti još jako puno. Mi ćemo vas s veseljem pratiti i podupirati na svakom koraku vašeg predivnog putovanja ka samom vrhu gdje i pripadate – poručio je Gregurović, dodavši da su Krapinske mažoretkinje ponos Krapine te da će Grad uvijek biti tu za njih za sve što zatreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba