Idućeg četvrtka počinje jedanaesti po redu ‘BadlFest’

Festival koji je savršen spoj tradicije i moderne kulture, ove godine donosi mnoštvo koncerata, sportskih, kulturnih, ali i dječjih događanja

Objavljeno: 14.07.2022. zagorjeinternational

Od 21. do 24. srpnja Krapinske Toplice postaju kulturno – zabavni centar središnje Hrvatske, jer  počinje 11. po redu ‘BadlFest’. 

Festival je dobio ime po Jakobu Badlu, utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, a tih će se dana spojiti duh prošlog vremena, tradicije i moderne kulture. Na atraktivnim lokacijama održavaju se glazbene večeri pod zvijezdama, niz kulturnih i sportskih događanja, te uživanja u prirodi i termalnim izvorima.

Kroz ova četiri dana organizatori su pripremili razne programe, ‘BadlFun’ – 11 koncerata za 11 godina festivala, veseli dječji ‘BadlKids’ program, ‘BadlSport’ s trailom, starodobnim vozilima, šahovskim, malonogometnim i odbojkaškim turnirom te školu ronjenja. Na ‘GastroBadlu’, u organizaciji Udruženja obrtnika Krapinske Toplice, svoje će kuhače ukrstiti preko 100 sudionika, a sve će imati posebnu humanitarnu notu. 

Svake godine tu je i program ‘BadlArt’, gdje vrijedni umjetnici pod višestoljetnim krošnjama kestena stvaraju svoja djela koja poklanjaju Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. ‘BadlHealth’, kao izuzetno vrijedan dio programa na izvoru termomineralne vode, priprema Specijalna bolnica sa serijom događanja te organiziranim nordijskim hodanjem koje vode renomirani fizijatri u sklopu post-covid rehabilitacije.

Za tradiciju i kulturu brinu sva toplička udruženja i organizacije; tako se već tradicionalno, a vezano uz blagdan Marije Magdalene, možete popeti na brdo Magdalena nad Krapinskim Toplicama, sudjelovati u svetoj misi i uživati u raznim delicijama te programu lokalnih udruga. S nama su još Kino u parku i matineja u Kinu Toplice, a sam program ‘BadlFesta’ počinje otvaranjem izložbe Topličkih retro razglednica u organizaciji Općinske knjižnice Krapinske Toplice.

– Pozivamo Vas na ‘BadlFest’, uživajte u termalnim izvorima, bogatoj gastronomskoj ponudi i programu pod zvijezdama – poručuju organizatori.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba