Grad Pregrada u suradnji s Općinom Kraljevec na Sutli kreće u novi projekt

Nakon više od tri milijuna kuna uloženih u vrtićku infrastrukturu, prijavljena i 11,7 milijuna ‘teška’ izgradnja područnog vrtića

Objavljeno: 12.07.2022.

Grad Pregrada u partnerstvu s Općinom Kraljevec na Sutli prijavio je projekt izgradnje područnog objekta Dječjeg vrtića ˝Naša radost˝ Pregrada na poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ˝Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova˝ koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a za koji su sredstva osigurana kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

S ciljem omogućavanja upisa većeg broja djece u novom, opremljenom, kvalitetnom prostoru planirana je izgradnja četiri jedinice u redovnom programu, od toga dvije jasličke skupine te dvije mješovite vrtićke skupine.

Pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj pojasnio je kako će se navedenim smanjiti liste čekanja, povećati kvaliteta života djece i roditelja te omogućiti kvalitetan predškolski odgoj djeci, a o suradnji s Općinom koja je partner na projektu kaže:

– Obzirom da imamo djecu vrtićke dobi čiji roditelji pokazuju veliki interes za upisom ova nam suradnja pruža ostvarivanje dodatnih bodova. Potpisali smo sporazum o partnerstvu i koristim ovu priliku da Općini Kraljevec na Sutli i načelnici Blanki Stipčić Berić zahvalim na podršci i suradnji – rekao je gradonačelnik Vešligaj i dodao kako će, bude li potrebe, mjesta biti osigurana i za djecu iz spomenute općine.

– Izgradnja područnog dječjeg vrtića s kuhinjom planirana je na lokaciji sajmišta kraj reciklažnog dvorišta, koja je u vlasništvu Grada, a čestica se nalazi unutar građevinskog područja naselja javne i društvene namjene D4 – predškolska, što je definirano dvjema izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja Grada Pregrade donesenima na petoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pregrade održanoj u prosincu – objasnio je Vešligaj.

Inače, u protekle tri godine provedena su dva značajna ulaganja vezana uz dječji vrtić. Adaptirane su prostorije u zgradi Sportske zajednice, gdje je trenutno smještena jedna vrtićka skupina, u iznosu od 166.822 kuna, a također je dograđen matični dječji vrtić kroz investiciju vrijednu 3.000.000 kuna.

Procijenjeni ukupni iznos projekta iznosi 11.761.500 kuna, a predviđeno trajanje provedbe projekta je 23 mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba