˝Foto izazov 2022.˝ - pošalji svoju fotku Krapine i možda baš tvoja bude odabrana za veliku izložbu u ˝Kramberger pubu˝

LJEPOTA JE U OKU PROMATRAČA: Budući da živimo u svijetu digitalizacije, ovjekovječimo krapinske ljepote na fizički način

Objavljeno: 09.07.2022.

U Facebook grupi ˝Krapina˝ čija je osnivačica Karolina Cesarec traje prvi krapinski ˝Foto izazov 2022.˝, a pozvani su svi ljubitelji fotografije, članovi FB grupe da se uključe u izazov koji će trajati od 3. srpnja do 20. kolovoza, a podijeljen je u dva kruga.

U prvom krugu koji traje do 05. kolovoza prijavljuju se fotke po temama, a u drugom krugu, koji će trajati od 07. do 20. kolovoza, korisnici biraju najbolje fotografije koje će biti postavljene na izložbi u Kramberger pubu za vrijeme trajanja Tjedna kajkavske kulture/Festivala.

Svaki pobjednik će dobiti poklon paket trgovine ˝Teta Bo˝ te će nakon zatvaranja izložbe svoje izložene fotografije dobiti u trajno vlasništvo.

Foto izazov je podijeljen u pet tema: ˝Moja Krapina˝ gdje se prilažu fotografije koje pokazuju gdje se osjećate doma, kako vi vidite/doživljavate Krapinu, što vam je najljepše, koja pozicija, vaša ulica, vaša kuća, balkon; neko vama posebno drago mjesto, ˝Pod starim krovovima˝ tema je koja uključuje fotografije arhitekture ili isječaka arhitekture Krapine, stare ili moderne, ulice, fasade, ornamente, zatim ˝Gde bregi spiju, šume šumiju i tersja rodiju˝ tema koja se odnosi na fotografije brega, šuma, trsja, parkova, balkona, vrtova, šetnica, jezera, raslinja i svega što ima veze s Krapinom i njenom prirodom, zatim ˝Naše Cirkve˝ tema za fotografije crkava, kapelica, raspela, mauzoleja i drugih sakralnih objekata u i oko Krapin i ˝Sunce v Krapini˝ u koju ulaze fotografije izlazaka i zalazaka sunca u Krapini, razne igre svjetala u motivima. Cilj je ovog mini natječaja pokazati detalj, motiv, ljepotu i posebnost Krapine i okolice.

– Na realizaciju ovog malog projekta potaknulo me to što članovi grupe objavljuje jako lijepe fotografije Krapine te sam mislila da bi bilo lijepo iste probrati i ovjekovječiti na fizički način, a ne samo virtualan. Smatram da smo sretni da živimo u vremenu digitalizacije, online svijeta i svih ostalih mogućnosti koja nam suvremena ljudska ostvarenja pružaju. Usprkos tome i dalje smo ljudska bića s pet osjetila, kojima je potrebno doživjeti svijet i drugim osjetilima osim vidom i sluhom. Bitno nam je opipati nešto, ponjušiti i okusiti. Zato će najbolje fotografije po izboru žirija, a u finalnom krugu i po izboru članova grupe biti dijelom postava izložbe za vrijeme trajanja Tjedna kajkavske kulture 2022. – rekla je Cesarec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba