Bolnica joj mora isplatiti 138.000 kuna

NEVJEROJATNO: Četiri godine nakon operacije u Koprivnici, njemački liječnici ženi pronašli plastiku u dojci 

Objavljeno: 28.06.2022. zagorjeinternational

Žena iz Podravine bila je 2013. godine na operaciji dojke u koprivničkoj bolnici, a odmah nakon operacije počela se žaliti na otekline i bolove. Tamošnji liječnici rekli su joj da to nije ništa, no bolovi nisu odlazili. 

Koprivnička bolnica joj sada treba platiti odštetu i platiti troškove postupka zbog pogreške prilikom operacije dojke. Naime, kako prenosi Index.hr., žena je bila na operaciji dobroćudnog tumora desne dojke koja je prošla uredno. Međutim, pacijentica je primijetila kako joj desna dojka otiče. 

U međuvremenu je otišla na rad u Njemačku gdje je otišla na pregled i snimanje te su joj pronašli strano tijelo u dojci, čak četiri godine nakon prvotne operacije. 

– Sekundarna operacija desne dojke radi uklanjanja stranog tijela učinjena je u Njemačkoj u svibnju 2017. godine, prilikom čega je izvađen zaostali komad plastičnog materijala plave boje u obliku trake, širine oko četiri milimetra te duljine oko sedam centimetara – navodi se u presudi u kojoj je također napisano da joj bolnica mora platiti 138.000 kuna odštete. 

Medicinski vještaci utvrdili su da je strano tijelo najvjerojatnije bio plastični materijal za drenažu. 

Uz plaćanje odštete, Općinski sud u Koprivnici odredio je da bolnica pacijentici mora platiti i oko 38.000 kuna odvjetničkih troškova, a presuda je nepravomoćna i bolnica se na nju može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba