Predložena im je kazna od 10.000 kuna i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca

REKORDERI VIKENDA: Jedan u Bedekovčini napuhao 3,71 promila, drugi kroz Zlatar jurio 109 km/h

Objavljeno: 20.06.2022.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske proteklog su vikenda na zagorskim prometnicama proveli pojačan nadzor u prometu prilikom kojeg je utvrđeno 90 prometnih prekršaja.

Od ukupnog broja prekršaja, 11 ih je bilo zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja nepropisne brzine, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 28 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom nadzora prometa u subotu oko 20 sati, u Bedekovčini, kod 57-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom s 3,71 promila, dok je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u Zlataru, u petak, od 109 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h.

Protiv oba vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba