VARAŽDIN: Grad potpisao ugovore s devet organizatora gospodarsko-turističkih manifestacija

“Ovime želimo pomoći našim trgovačkim društvima i obrtima da realiziraju svoje manifestacije koje potiču naše gospodarstvo i poboljšavaju raznovrsnost ponude grada”

Objavljeno: 15.06.2022. zagorjeinternational

U salonu Gradske vijećnice, u srijedu je održano potpisivanje Ugovora za sufinanciranje programa i aktivnosti trgovačkih društava i obrta, organizatora gospodarsko-turističkih manifestacija na području Grada Varaždina u 2022. godini, kojeg je uz organizatore manifestacija potpisao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Potpisivanju je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Slađana Miočić.

Na Javni poziv mogla su se javiti sva trgovačka društva i obrti organizatori gospodarsko turističkih manifestacija, a Grad je dodijelio ukupno 151.000 kuna za devet manifestacija tijekom 2022. godine koje su zadovoljile uvjete iz Javnog poziva. Također, Grad je kroz Javni poziv za sufinanciranje projekata/programa za udruge i neprofitne organizacije dodijelio 250.000 kuna za gospodarsko-turističke manifestacije čiji su organizatori udruge.

Ugovore su potpisali predstavnici tvrtki ‘Abfab adventures’ (Kulturna tura), ‘MRAZOGRAD’ (Craft Beer Fest – Varaždin 2022.), ‘Avo Logikon’ (Edu-Fun ljetni kamp), ‘Pisalica’ (Upward conference), ‘Horizont putnička agencija’ (Varaždinska avantura romobilom), ‘Tin – marketing’ (Dani vjenčanja u Varaždinu), ‘SHOW CONCEPT’ (Varaždin Biergarten 5.), ‘Lagoda’ (Međunarodni disc golf turniri – Varaždin 2022.) i ‘DMK Vall 042’ (25. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam). 

– Ovakvim subvencijama želimo pomoći našim trgovačkim društvima i obrtima da realiziraju svoje manifestacije koje s jedne strane potiču naše gospodarstvo, a s druge strane poboljšavaju raznovrsnost turističkih sadržaja i ponude grada Varaždina, za naše građane kao i turiste koji posjećuju Varaždin. Zajedno s manifestacijama koje smo sufinancirali kroz natječaj za Udruge, dobili smo 24 kvalitetna programa u kojima ćemo moći uživati tijekom ove godine – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Da su mali poduzetnici i obrtnici žile gospodarstva i obrtništva Varaždina, istaknula je pročelnica Miočić.

– Želimo im tijekom cijele godine pomoći u poslovanju i poticati ih na realizaciju njihovih ideja. Posebice nam je drago pomoći industriji koja je prošla kroz velike gubitke tijekom pandemije. Čestitam svima na prijavljenim kreativnim manifestacijama i vjerujem da ćemo ih sljedeće godine imati još i više – naglasila je Miočić.

U tijeku je i Javni poziv za sufinanciranje troškova izlagačima s područja Varaždina za zakup izlagačkog prostora (kućica) na manifestaciji “Špancirfest 2022.“ Na raspolaganju je ukupno 75.000 kuna, a Grad sufinancira 70 posto, do maksimalno 10.000 kuna po izlagaču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba