Uhićeni zagorski šverceri oružjem

Prilikom pretresa kuće policajac slučajno ispalio hitac iz oduzetog oružja 

Objavljeno: 12.06.2022. zagorjeinternational

Policija je jučer objavila snimku drona i priopćenje o uhvaćenim švercerima oružja u Zagorju, međutim, nije spomenuto da je prilikom pretresa kuće došlo do incidenta u kojem je policajac iz zaplijenjenog oružja ispalio metak, piše Index.hr.

– Policijski službenik je donio pištolj u kuću koji je pronašao u autu i vrtio ga je po rukama cijelo vrijeme i pokušavao ga je otvoriti i u jednom trenutku je ispalio metak koji je prošao kroz stol i tu je puknuo u zid – rekao je za RTL svjedok koji uz to spomenuo da je u toj prostoriji u tom trenutku bilo nekoliko osoba i malo dijete.

Oružje i eksploziv

Isto je u iskazu potvrdio i uhićeni švercer oružja koji je također rekao da je prilikom slaganja oduzetog oružja došlo do ispaljenja hica. 

Inače, PNUSKOK je jučer objavio kako je završeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca koje se sumnjiči za nabavu i izradu ilegalnog oružja i eksploziva.

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zlataru, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog osnova sumnji u počinjenje više kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari – stoji u policijskom priopćenju.

Istraživanjem je utvrđeno da je 61-godišnjak na području Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije nabavljao, razmjenjivao i nudio drugima razno vatreno oružje, dok mu je 34-godišnjak pružao podršku u vidu promatranja prostora te mu je “držao stražu”. 

Pretresom domova osumnjičenih pronađeno više komada vatrenog oružja i eksplozivnih tvari (četiri ručne bombe, puška s optičkim ciljnikom, četiri revolvera, šest pištolja, dva nastavka za pištolj za ispaljivanje raketa, optički ciljnik te 862 komada raznog streljiva). 

Dodatne pretrage 

Uz to, provedeno je još nekoliko pretraga jer je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđen i veći broj osoba koje nude na prodaju vatreno oružje i kojima su osumnjičeni prodali oružje. Tu je pronađena jedna puška s optikom i prigušivačem, dva pištolja, plinski pištolj, oko 300 grama plastičnog eksploziva, tri puščane cijevi, dvije bajunete, 600 komada streljiva raznih kalibara te manja količina marihuane. 

Osumnjičeni 61-godišnjak i 34-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena je prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru. Protiv osumnjičenih kupaca i preprodavača također će biti podnijeta kaznena prijava, izvijestili su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba