Osiguravajuće kuće smatraju da im nije ponuđeno dovoljno za pokrivanje ukupne štete

Poskupljuje registracija auta, objavljeno koliko, a evo i zašto

Objavljeno: 04.06.2022. zagorjeinternational

Registriranje automobila moglo bi poskupjeti za 30-ak kuna, i to zbog dodatnog osiguranja od naleta na divljač, piše Poslovni.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede nije uspjelo u prvom natječaju ugovoriti jedinstvenu policu osiguranja s osiguravajućim kućama koje smatraju da ponuđenih 40 milijuna kuna nije dovoljno za pokrivanje ukupne štete.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je drugi natječaj u kojem osigurava 50-ak milijuna kuna, a u prijelaznom razdoblju, dok se ne pronađe osiguravatelj, šteta od naleta na divljač financirat će se iz proračuna Ministarstva preko Hrvatskog lovačkog saveza, javlja HRT.

Prema policijskoj statistici, više od 1640 naleta divljači na vozila dogodilo se 2018. godine, a danas je ta brojka i trostruko veća. Šteta na automobilima je 2018. iznosila oko 17 milijuna kuna, danas je to više od 50 milijuna kuna, istaknuto je.

– Od 1. lipnja nažalost definitivno nemamo osiguravajuće kuće koja bi kvalitetno odradila posao osiguranja jer nitko se nije prijavio na tender koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede. Imamo sada složenu situaciju, ali Hrvatski lovački savez pokušao je u suradnji i u dogovoru s Ministarstvom tu problematiku ublažiti – rekao je Ivan Kutnjak, član Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza.

Objasnio je da će taj ugovor vrijediti privremeno, a Hrvatski lovački savez morat će zbog procjene štete od naleta na divljač angažirati sudske vještake. To će, rekao je, sigurno njegovu vlasniku pri registraciji vozila podići trošak za 20-30 kuna.

Vozačima je savjetovao da oprezno i sporije voze na područjima na kojima je moguć nalet na divljač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba