U Zlataru, Mihovljanu, Donjoj Stubici, Mariji Bistrici, Krapini i Sv. Ivanu Zelini održane radionice LAG-a "Zeleni bregi" o izradi Lokalne razvojne strategije za period 2023.-2027.

MIHOLIĆ: Novom strategijom Europska komisija daje mogućnost da se za pojedine jedinice lokalne samouprave raspiše specifični natječaj

Objavljeno: 04.06.2022. Alen Brodar

U Zlataru, Mihovljanu, Donjoj Stubici, Mariji Bistrici, Krapini i Svetom Ivanu Zelini održane su radionice LAG-a “Zeleni bregi” o izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a za period 2023.-2027., javlja Radio Zlatar.

Kako je pojasnio predsjednik LAG-a Žarko Miholić, lokalna razvojna strategija je osnova po kojoj se raspisuju natječaji i temeljni dokument iz kojeg se vidi koje projekte i područja natječajima treba obuhvatiti. Zbog toga su na radionice pozvani gospodarstvenici, OPG-ovci, mali obrti i udruge civilnog društva, kako bi u LAG-u vidjeli koje su potrebe lokalne zajednice.

Predsjednik LAG-a “Zeleni bregi” Žarko Miholić

– Nova je strategija specifična po tome jer Europska komisija daje mogućnost da se za pojedine jedinice lokalne samouprave raspiše specifični natječaj. Moguće je financiranje raznih projekata iz javnog, civilnog i gospodarskog područja – pojasnio je Miholić, dodajući da je LAG “Zeleni bregi” u prošlom programskom razdoblju 2017.-2021. povukao 26 milijuna kuna, od čega je preko 98 posto sredstava bilo iskorišteno.

Nakon predavanja sudionici radionica ispunili su i upitnike kako bi predložili i konkretne aktivnosti koje u budućnosti namjeravaju aplicirati na natječaje. Lokalna razvojna strategija mora biti donesena do kraja studenog, a prvi natječaji očekuju se već na proljeće iduće godine. U planu je još radionica, a iduća će biti krajem srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba