Senzibilizacija javnosti prema osobama s teškoćama:

Loborska Udruga “Sveta Ana” otvorila svoja vrata posjetiteljima, tim povodom otvoreno i novo igralište

Objavljeno: 04.06.2022. AB

Loborska Udruga Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije u četvrtak i petak otvorila je svoja vrata posjetiteljima kako bi širu javnost senzibilizirala prema svojim korisnicima, upoznali ju sa svojim radom, kao i s potrebama svojih korisnika.

Velika prednost

Dani otvorenih vrata službeno su započeli u četvrtak otvorenjem novog dječjeg igrališta koje se nalazi tik do prostorija Udruge. Kako je naglasila predsjednica Udruge Mateja Posarić, riječ je o projektu Općine Lobor zahvaljujući kojem će i njihovi korisnici na raspolaganju imati dodatnu aktivnost.

– Novoizgrađeno dječje igralište je velika prednost za naše korisnike, djecu s teškoćama u razvoju. Oni su većinom upoznati s dobrobiti terapije i svjesni su da im ona koriste, a novi dječji parkić koji je prilagođen osobama s teškoćama bit će odličan i za druženje nakon terapija – rekla je Posarić.

Sva igrala na novom dječjem igralištu prilagođena su osobama s teškoćama u razvoju te će ih moći koristiti svi korisnici Udruge Sveta Ana, pa i oni u kolicima. Dani otvorenih vrata nastavljeni su u petak, a Udruga je svojim posjetiteljima pripremila brojne radionice.

-Tijekom jutra prezentiran je rad Udruge, a dalje su se nastavile radionice za sve posjetitelje. Službeno su nas posjetili i predškolci iz loborskog Dječjeg vrtića Ivančica koji su u pratnji svojih odgojiteljica sudjelovali u igrama na otvorenom i radionicama – kazala je Posarić dodavši kako su se mališani rado uključili i u radionicu pravljenja voćne salate koju su kasnije i degustirali.

Prvo u nizu

Udruga Sveta Ana i više nego dobro surađuje s Općinom Lobor koja je uvijek podrška u organizaciji svih njihovih aktivnosti i događanja, a kako je istaknula načelnica Ljubica Jembrih tako će biti i ubuduće.

– Čestitam našoj loborskoj Udruzi na uspješnom djelovanju i provođenju svih svojih aktivnosti koje su prijeko potrebne, kako za našu Općinu, tako i za čitavu Krapinsko – zagorsku županiju. S obzirom da Udruga broji oko 200 korisnika s područja cijele županije drago mi je što smo za otvorenje prvog u nizu dječjih igrališta na području naše Općine odabrali upravo ovu lokaciju. Time pokazujemo senzibilitet prema djeci s teškoćama u razvoju i poručujemo kako su oni sastavni dio naše zajednice – rekla je načelnica Jembrih naglasivši kako je sigurna da će mališani rado koristiti novo igralište.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba