Za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini

Nagrada Milan Neralić pripala Zagorcu Branku Piljeku

Objavljeno: 03.06.2022. zagorjeinternational

U četvrtak je u Zagrebu održana dodjela nagrade Milan Neralić, koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.

Nagrada se dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini. Kandidate predlažu županijske i lokalne sportske zajednice na području Republike Hrvatske te Hrvatski olimpijski odbor, a o dobitnicima odlučuje sedmeročlano Ocjenjivačko povjerenstvo.

Nagradu predstavlja pisana povelja te skulptura povezana s likom i djelom Milana Neralića, prvog Hrvata osvajača olimpijske medalje u povijesti – bronce u mačevanju na II.  Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine. Ove godine je nagradu primilo četvoro pojedinaca i jedna udruga, među kojima je i glavni tajnik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Branko Piljek.

Kako je istaknuto u obrazloženju, nagrada Milan Neralić dodijeljena je Branku Piljeku za značajno ostvarenje na području znanstvenog, stručnog i pedagoškog rada u sportu (četiri monografije), značajan utjecaj na razvoj sporta i jačanju sustava sporta na lokalnoj razini, poticanje i unapređenje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno sportsko – rekreacijskih aktivnosti te značajan doprinos u razvoju sporta u cjelini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba