Općina Lobor bogatija za novo dječje igralište

RAZVOJ SPORTA I ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA: U suradnji s mjesnim odborima nastavljamo projekte izgradnje dječjih igrališta

Objavljeno: 02.06.2022. zagorjeinternational

Općina Lobor od četvrtka je bogatija za novo dječje igralište -prvo u nizu. Naime, kako naglašava načelnica Ljubica Jembrih, plan općinske vlasti je izgraditi dječje, ali i sportsko igralište u svakom mjesnom odboru čime će se razvijati sport i zdravi način života.

Novo dječje igralište otvoreno je na području Mjesnog odbora Vinipotoka, a da je ovo sretan dan kojeg su svi zajedno dugo čekali, potvrdila je i načelnica Jembrih pojasnivši kako su ovu lokaciju odabrali upravo zbog velikog broja udruga koje ovdje djeluju te velikog broja njihovih korisnika, djece s teškoćama u razvoju.

-Ovaj mjesni odbor gusto je naseljen i ima velik broj mališana koji će s veseljem koristiti ovo igralište. Projekte izgradnje dječjih igrališta nastavljamo dalje u suradnji s mjesnim odborima po čitavoj općini  – najavila je Jembrih.

Naime, u planu je izgradnja dječjeg igrališta u Vojnovcu, uređenje dječjeg igrališta u Cukovcu, a uz to, priprema se i projektna dokumentacija za uređenje igrališta u Petrovoj gori pokraj tamošnje osnovne škole.

-Imamo dogovore i u Velikoj Petrovogorskoj tako da kroz naredne dvije godine po svim mjesnim odborima planiramo opremiti jedno ovakvo dječje igralište, a uz to i igralište za sportske aktivnosti – poručila je Jembrih dodavši kako je cilj na čitavom području općine mještanima ponuditi različite sportske aktivnosti.

Sportski centar

Tako je, osvrnula se načelnica, na natječaj prijavljena dokumentacija za izgradnju Sportskog centra Lobor i veliko nogometno igralište čime općinska vlast dokazuje kako je razvoj sporta i zdravog načina života jedan od prioriteta.

-Posebna mi je čast i veselje da možemo konačno otvoriti ovo igralište, pustiti djecu da se poigraju i da uživaju sa svojim roditeljima u bezbrižnoj igri – rekla je načelnica, zamolivši roditelje i djecu da čuvaju igrališta.

Da je ovo dječje igralište bilo prijeko potrebno potvrdio je i predsjednik Mjesnog odbora Vinipotok Zlatko Lesičar koji je poručio kako se zahvaljujući odličnoj suradnji s Općinom i načelnicom Jembrih na području mjesnog odbora odvijaju i drugi radovi.

– Ovo igralište bilo nam je itekako potrebno, kako za djecu s teškoćama u razvoju koja su korisnici naših udruga, tako i za drugu djecu i mlade s područja našeg mjesnog odbora – rekao je Lesičar dodavši kako se na području mjesnog odbora uređuju i putevi s ciljem da svaka kuća ima funkcionalan prilaz što tamošnjem stanovništvu puno znači.

Radost i smijeh

Novo dječje igralište blagoslovio je i otvorio župnik loborske župe Sveta Ana velečasni Tomica Božiček.

– Kada gradimo igrališta i kada ih imamo u svojim mjestima to znači da će uvijek biti radosti i smijeha jer će ovdje djeca uvijek dolaziti, radovati se, smijati i razveseljavati igrama. To je najveće bogatstvo koje čovjek može osjetiti u svom mjestu, selu, općini i župi – naglasio je velečasni Božiček.

Ukupna vrijednost izgradnje dječjeg igrališta, uređenja parkirališta i autobusnog ugibališta pokraj igrališta je 421.172 kune s PVD-om. U financiranju izgradnje igrališta sudjelovali su Europska unija, LAG Zeleni Bregi i Općina Lobor, a ono je sufinancirano u iznosu od 150.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba