Osnovna škola "Vladimir Nazor" Budinščina proslavila svoj dan na originalan način

Šime Strikoman svoju je 785. milenijsku fotografiju snimio u Zagorju – na njoj je 450 sudionika, većinom djece

Objavljeno: 02.06.2022. zagorjeinternational

Osnovna škola “Vladimir Nazor” Budinščina proslavila je svoj dan, a finale je bila 785. milenijska fotografija Šime Strikomana, na kojoj su se osim učenika i djelatnika škole, priključili i polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića Budinščina, štićenici i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda te zainteresirani roditelji i djeca iz Budinščine.

Proslava je započela društvenim igrama i slikarskim radionicama, a nastavila se u sportskom i rekreativnom duhu igranjem raznih sportskih igara. U graničaru su se okušali učenici viših razreda protiv učitelja, pa nije nedostajalo smijeha i gromoglasnog navijanja. Nakon ležernog dijela, uslijedio je službeni dio programa, u sklopu kojeg su najuspješnijim učenicima i mentorima dodijeljene zahvalnice i nagrade. Nakon toga uslijedio je obilazak unutarnjeg i vanjskog prostora škole. Hol škole sada je uređen kao veliki dnevni boravak  kako bi se učenici u školi osjećali što ugodnije, dok je vanjski prostor uređen novom osjetilno – taktilnom stazom, u čijoj su izradi sudjelovali svi učenici. O okolišu škole brigu vode i učenici koji marljivo uređuju četiri školska vrta: povrtni, začinski, bobičasti i vodeni. Spomenuta milenijska fotografija nastala je na nogometnom igralištu, a u njenoj je izradi sudjelovalo oko 450 sudionika koji su tijelima formirali broj 120 i ime Budinščina. 

Učenici i djelatnici škole na rukometnom igralištu ispred škole sudjelovali su u izradi još jedne milenijske fotografije Šime Strikomana. Ovaj put u fokusu je bio lik Vladimira Nazora čije ime škola i nosi. 

– Učenici i djelatnici bili su prepuni dojmova i pozitivne energije što su na ovakav način čestitali školi rođendan. Zahvaljujemo ZJVP-u Zabok, DVD-u Budinščina, Općini Budinščina, Općini Hrašćina, P.P. Pekari i Pizzeriji Savanna na suradnji i sponzorstvu te svima koji su svojim doprinosom uljepšali ovaj dan – poručili su iz škole. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba