Vikend na zagorskim prometnicama, izdvajamo:

Vrludao cestom u Gorjakovu bez vozačke i s 3,30 promila, prijeti mu vrtoglava kazna

Objavljeno: 31.05.2022.

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo računalne prijevare i jedno kazneno djelo prijevare, dok je na prometnicama Krapinsko – zagorske županije zabilježeno sedam prometnih nesreća.

Pet prometnih nesreća rezultirale su s materijalnom štetom, a dogodile su se u Mokricama zbog nepropisnog mimoilaženja, u Donjoj Stubici uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Stubičkoj Slatini zbog oduzimanja prednosti prolaska, zatim u Zaboku uslijed nepropisnog pretjecanja i Bedekovčini zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Bračku, uslijed oduzimanja prednosti prolaska, dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede, a u prometnoj nesreći do koje je došlo u Gorjakovu zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika, vozač (48) koji je upravljao osobnim vozilom s 3,30 promila alkohola u organizmu.

Liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Zabok, gdje je utvrđeno kako je zadobio lakše tjelesne ozljede. Daljnjim provjerama tvrđeno je kako je uz visoku koncentraciju alkohola u organizmu vozač također i upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. 48-godišnjem vozaču slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 21.300kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ˝B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba