Slovenka Keber Šušteršič i Riječanin Baković osvojili 2. ICO Zabok Open

Zagorci Željka Benčić i Adrian Benčić ostvarili zapažene uspjehe osvojivši bronce

Objavljeno: 31.05.2022. zagorjeinternational

Protekle subote u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku ˝Crossminton club˝ Zabok organizirao je međunarodni turnir u crossmintonu pod nazivom ˝2. ICO Zabok Open 2022.˝ Uz hrvatske igračice i igrače crossmintona, nastupili su i igračice i igrači iz Slovenije, Srbije, Norveške i Mađarske, koji su se natjecali u pet pojedinačnih kategorija i u igri mješovitih parova. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Zaboka, a otvorio ga je Predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Črnjević – Čiko.

Zapažene uspjehe postigli su zagorski natjecatelji – klub organizator i domaćin bogatiji je za dvije brončane medalje koje su osvojili Željka Benčić u kategoriji WO40 i Adrian Benčić u kategoriji U14 mix. Za CC Zabok još su nastupili Tomislav Šimag koji je u Open kategoriji bio četvrti i Tomislav Benčić koji je prvi put ove sezone nakon teške operacije pokušao odigrati turnir, ali nije mogao te je nakon meča u parovima i jednog pojedinačnog meča odustao od nastupa.

Odličan je bio i Oroslavčanin Robert Burić (SRU Zagorje) koji je u kategoriji MO40 osvojio drugo mjesto. Vrlo dobre nastupe imali su i Oroslavčani u redovima Crossminton kluba Zagreb. Laura Jagečić je u kategoriji Open za žene osvojila treće mjesto, a također treće mjesto osvojila je i u igri parova s Norvežaninom Erikom Damstuenom Brandtom. Treći u igri parova bio je i Siniša Jagečić koji je igrao s Martinom Gorički.

U najjačim kategorijama, Open za žene i muške zlata su pobjedama nad svim protivnicima osvojili višestruka europska i svjetska prvakinja i vodeća na svjetskoj rang listi, Slovenka Jasmina Keber Šušteršič kod žena i Riječanin Damir Baković kod muških.

Poredak:

U14 mix: 1. Uroš Lukač SRB, 2. Mark Šušteršič SLO, 3. Adrian Benčić HRV, 3. Nika Gorički HRV

Open Muški: 1. Damir Baković HRV, 2. Boris Jerković SRB, 3. Erik Damstuen Brandt NOR, 4. Tomislav Šimag HRV

Open Žene: 1. Jasmina Keber Šušteršič SLO, 2. Alida Jerković SRB, 3. Laura Jagečić HRV, 4. Jelena Škrlin-Batina HRV

O40 Muški: 1. Matjaž Šušteršič SLO, 2. Robert Burić HRV, 3. Andrej Šušteršič SLO, 3. Nebojša Aleksić HRV

O40 Žene: 1. Simana Matković SRB, 2. Gordana Ivković HRV, 3. Željka Benčić HRV, 3. Martina Gorički HRV

MIX Parovi: 1. Jasmina Keber Šušteršič SLO / Matjaž Šušteršič SLO, 2. Alida Jerković SRB / Boris Jerković SRB, 3. Laura Jagečić HRV / Erik Damstuen Brandt NOR, 3. Martina Gorički HRV / Siniša Jagečić HRV

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba