U ruke zagrebačke policije 'pao' muškarac (37) koji je razbojništvom ''zaradio'' 37.000 kuna

Upadao u poštu, ljekarnu i trgovinu pa prijetio medicinskom špricom

Objavljeno: 27.05.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela “Razbojništva“, od kojih je dva kaznena djela počinio zajedno sa 41-godišnjakinjom, od čega su dva ostala u pokušaju.

 Policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da je od 13. do 25. svibnja u popodnevnim satima, osumnjičeni počinio čak četiri razbojništva u poslovnice pošte i to u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca te na Savskoj cesti. Razbojništva je počinio na način da bi ušao unutra te verbalno prijeteći, a u jednom slučaju prijeteći i medicinskom špricom otuđivao novac. 

-Sumnja se da su osumnjičeni zajedno, 31. ožujka u popodnevnim satima,  došli do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici, ušli unutra gdje su fizički napali zaposlenicu i pokušali otuđiti novac. Nakon dva tjedna, 13. travnja, došli su zajedno u istu pekarnicu te su ovaj put prijeteći nožem zaposlenici otuđili novac. Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju. Sumnja se da je osumnjičeni istog dana došao u pekarnicu u Drenovačkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom pokušao otuđiti novac. Također, početkom travnja u popodnevnim satima, došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti i ovog puta prijeteći medicinskom špricom otuđio novac – izvijestili su iz PU zagrebačke, dodavši:

 -Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti prijeteći medicinskom špricom počinio razbojništva u dvije ljekarne kako bi se domogao novca – rekli su, ističući da je navedenim kaznenim djelima počinjena materijalna šteta u iznosu od 37.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: PU zagrebačka

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba