Održana sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice

Donesen prvi ovogodišnji rebalans proračuna i odluka o povećanju cijene lokalnog vodovoda

Objavljeno: 27.05.2022. zagorjeinternational

Na sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice održanoj u četvrtak donesena je prva izmjena proračuna za ovu godinu, kojom je on povećan za oko 500.000 kuna te sada iznosi 35 milijuna kuna, piše Radio Stubica. Radi se o usklađivanju svih projekata i dodavanju stavki za koje su osigurali sredstva preko natječaja.

Vijećnici su prihvatili i izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu, koji je s prethodno planiranih 32 milijuna, zajedno s proračunskim korisnicima Dječjim vrtićem Pušlek i Općinskom knjižnicom i čitaonicom na kraju realiziran s gotovo 28 milijuna kuna. Prva izmjena proračuna i izvršenje proračuna za prošlu godinu prihvaćeni su sa sedam glasova za, dok je pet oporbenih vijećnika bilo suzdržano.

 Na sjednici je donesena i odluka kojom je cijena vode lokalnog vodovoda kojim upravlja Općina, povećana s dosadašnjih pet na osam kuna po metru kubičnom. Vijećnici su odluku donijeli jednoglasno, a načelnik Josip Milički pojasnio je da je do povećanja cijene moralo doći zbog rasta cijene energenata i troškova održavanja.

Cijena vode nije mijenjana 30- ak godina, a godišnji prihodi od lokalnog vodovoda iznose oko 750.000 kuna, dok su godišnji troškovi oko 800.000 kuna.

-Očekivali smo da će uredba o preuzimanju lokalnih vodovoda od strane javnih isporučitelja, u našem slučaju Zagorskog vodovoda proteći u zadanih 90 dana, no  Ustavni sud je donio odluku o privremenoj obustavi preuzimanja vodnih građevina i mi smo bili primorani dići cijenu da bi bili na pozitivnoj nuli – kazao je Milički.

Načelnik Milički je rekao da se Općina ovih dana prijavljuje na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za dogradnju novog dječjeg vrtića s tri nova paviljona. Vrijednost projekta je procijenjena na oko 7,5 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba