Masakr u osnovnoj školi u Teksasu

Mladić (18) upao u školu i ubio 19 djece te dvoje odraslih, prije toga ubio si baku

Objavljeno: 25.05.2022. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Robb u gradiću Uvaldeu (Teksas) došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno 19 djece te dvoje odraslih.

Do pucnjave je došlo u 11.17 sati po teksaškom vremenu (19.17 sati po hrvatskom), a policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je ozlijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Kako piše Index, radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih petstotinjak i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa. 

Naoružani napadač, kojeg su dužnosnici identificirali kao Salvador Ramos, je mrtav i vjeruje se da je djelovao sam. Teksaški guverner Greg Abbott rekao je kako je 18-godišnji napadač pohađao srednju školu Uvalde, piše 24 sata.

Napadač je prije pokolja u školi pucao i u svoju baku, pišu američki mediji.

– Nadao sam se, kada sam postao predsjednik, da to neću morati učiniti opet – rekao je američki predsjednik Joe Biden na početku svog obraćanja naciji vezano uz pucnjavu.

– Prekrasni, nevini učenici drugog, trećeg, četvrtog razreda… i koliko desetaka djece koji su svjedočili onome što se dogodilo, gledali su svoje prijatelje kako umiru kao da su na bojnom polju za ime Boga. Izgubiti dijete je kao da vam je otkinut komad duše – rekao je Biden te pozvao ljude da mole za žrtve.

Također je pozvao sve da ‘ustanu protiv lobija industrije oružja’.

– Molim naciju da se moli za njih, da roditeljima, braći i sestrama da snagu u tami koju sada osjećaju. Kao nacija moramo se pitati kada ćemo se suprotstaviti lobiju industrije oružja. Kada ćemo, za ime Božje, učiniti ono što svi znamo da treba učiniti? – upitao je Biden.

To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba