Održana 2. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ

U planu brojne radionice, edukacije i suradnje s ciljem senzibiliziranja javnosti o temi rodne ravnopravnosti

Objavljeno: 25.05.2022. zagorjeinternational

U petak je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije, u prostorijama Županije u Krapini, održalo svoju 2. sjednicu na kojoj se raspravljalo o aktivnostima koje Povjerenstvo planira uvrstiti u Dvogodišnji program rada i financijski plan za 2022. i 2023. godinu. 

Predsjednica Povjerenstva Snježana Romić istaknula je da se planira održavanje redovitih sjednica, obilježavanje značajnih datuma vezanih uz problematiku ravnopravnosti spolova, senzibiliziranje javnosti o problematici ravnopravnosti spolova kroz likovne i literarne natječaje za vrtiće, osnovne i srednje škole, predstavljanje rada Povjerenstva kroz medije te objave na mrežnim stranicama Krapinsko – zagorske županije, kao i izrada vizuala, održavanje radionica, edukacija, okruglih stolova i drugih radnih sastanaka. 

Kao važan dio aktivnosti Povjerenstva izdvojeno je i poticanje međuresorne suradnje s drugim institucijama i udrugama, praćenje i obrada pokazatelja o rodnoj zastupljenosti u različitim segmentima društva te predlaganje mjera i aktivnosti sukladno prikupljenim pokazateljima, a sve će aktivnosti biti poduzete s ciljem senzibiliziranja javnosti o temi rodne ravnopravnosti i suzbijanja rodnih stereotipa,

Sjednici su prisustvovale i zamjenica župana Jasna Petek i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko – zagorske županije Martina Gregurović Šanjug.

Izvor: KZŽ 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba